Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

Dobrinescu, luat grav la mișto (și) de Cațavencii!


• liberalul vâlcean este făcut praf pentru legea inițiată împreună cu Varujan Vosganian privind timbrul literar: „heirupismul unui urechist ca Dobrinescu”
Ce lovitură frontală pentru Traian Dobrinescu, după ce săptămânalul de satiră politică și nu numai „Cațavencii” îi dedică o scurtă execuție a legii pe care, împreună cu controversatul Varujan Vosganian, tot vrea s-o aducă pe lume!
Este vorba de o nouă variantă a Legii timbrului literar pentru care penelistul vâlcean este (puțin) făcut grămadă de cațavenci: „Traian Dobrinescu este deputat liberal și a scris o carte. Varujan Vosganian e un senator liberal și a scris o carte bună. Ei sunt cei doi parlamentari care au inițiat o nouă Lege a timbrului literar în 2014. Timbrul ăsta există din ’94, doar că acum el urma să fie cumpărat de edituri direct de la USR. Nu mai vorbim de lege. După un scandal monstru, au retras-o, rămânând să mai vorbească, să se mai consulte lumea și-abia apoi, mai pe la sfârșitul lumii, legea să-și reia traseul legislativ. (…) Cât despre Traian Dobrinescu, să zicem doar atât: omul ar trebui să abandoneze o vreme literatura (nu că s-ar fi ținut de ea scai până acum) și să mai pună mâna și pe matematică. El face calcule simple. Iar ca să fie convingător, dă ca exemplu propria carte. Acuzaţie: editurile fac mulți bani din cărți, așa că să plătească. Și, ca să fie crezut, Dobrinescu povestește: editorii au adaosuri și de 550%, cartea mea, scoasă la Cartea Românească, costă 8 lei, dar ei o vând cu 45 de lei. În mintea omului, s-a stabilit imediat profitul: 45 – 8. Nici nu a putut să calculeze, că l-a luat amețeala, i-a venit să pună mâna pe topor și să plece după Silviu Lupescu la Iași. Se gândea că nu-l găsește, că editorul e în Dubai pe banii lui, ciugulește măsline din buricul unor fotomodele într-o piscină plină cu șampanie. (…)”

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines