Doar una din zecile de sarcini privind situația de la Ocne a fost punctată


• și aceea parțial • la toamnă, urmează o nouă dezbatere

Situație încă incertă la Ocnele Mari. Din zeci de sarcini trasate și de prefectul județului, Florian Marin, una singură a fost îndeplinită. Și aceea parțial. Mai precis, sunt banii în contul societății Conversmin pentru plățile curente privind lipsa de folosință a terenurilor afectate. Potrivit declarației directorului general al Conversmin S.A., au fost făcute, săptămâna trecută, plățile, dar nu către toate familiile. Cauza? Lipsa tuturor documentelor.
Din păcate, însă nu s-a făcut transferul drepturilor de proprietate, situația juridică a sistemelor de utilități din Căzănești. Procesul dintre reprezentanții Ministerului Economiei și Curtea de Conturi a fost amânat din iunie pentru luna septembrie. Se întârzie, de asemenea, și cu soluționarea situațiilor litigioase pentru proprietarii din zona barajului de retenție, cu finalizarea lucrărilor de ecologizare etc.
Ca și o concluzie, prefectul județului, Florian Marin, a declarat că, în ciuda unor hotărâri ale Comitetului pentru Situații de Urgență Vâlcea, forurile superioare ale unor instituții trec peste aceste decizii. Reprezentantul Guvernului în teritoriu va dezbate problema și cu reprezentanții Ministerului Economiei, arătându-se dornic pentru o deplasare, în scopul remedierii problemelor, chiar la București.
Revenim cu detalii în următoarea ediție a cotidianului.

Posting....