DJ 678 intră-n modernizare


Edilii comunelor Drăgoești și Galicea au intrat, recent, în posesia adresei emisă de CJ Vâlcea conform căreia intră-n modernizare DJ 678. Este vorba despre proiectul „Modernizare DJ 678 limită județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Drăgioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Barza – Bârsești – Bidești (DN7 – E 81) – traseul regional – județele Vâlcea și Olt.
Este un lucru foarte bun, investiția presupunând asfaltări, șanțuri, modernizarea și a drumurilor perpendiculare. Chiar este o veste bună”, a precizat, pentru ziarul nostru, primarul din Drăgoești, Gheorghe Melente (foto).
Încântat de decizie, de șantierul care se va deschide în zonă s-a arătat și viceprimarul comunei Galicea, Florin Mărăcine. Mai mult, „vicele” a declarat că speră să intre-n modernizare și DJ 678 A – către Milcoiu.
Drumul are o îmbrăcăminte asfaltică pe 37,00 km și este împietruit pe 1,12 km, acostamentele și sistemul de drenaj nefiind amenajate. La îmbrăcămintea asfaltică durata de viață este de mult timp expirată, prezentând degradări sub formă de gropi, denivelări (gropile provin dintr-o faianțare în plăci, cu ramificații sub formă de crăpături, iar degradările sub formă de faianțări cuprind întreaga parte carosabilă) și porțiuni de drum cu alunecări de teren. Proiectul „Modernizare DJ 678 Limită Jud. Olt – Drăgoești – Casa Veche – Drăgioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7)”, județul Vâlcea, care face parte din Traseul regional Județele Vâlcea și Olt, se încadrează în obiectivul specific al priorității de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale” a POR 2014-2020, care prevede creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene care asigură conectivitatea directă sau indirectă la rețea.