De ce se pune „pumnul în gura” presei libere?


Ziarul „Curierul de Vâlcea”, primul cotidian particular, independent din România postdecembristă, a fost și primul cotidian interzis de după revoluție. S-a întâmplat această măsură abuzivă prin decizia conducerii prefecturii de-atunci, în frunte cu Octavian Fieroiu, nemulțumit de criticile nepărtinitoare ale ziariștilor care respirau aerul democratic dobândit prin jertfa de sânge a tinerilor căzuți sub gloanțe în decembrie 1989 și profitând de LIBERTATEA DE EXPRIMARE, drept câștigat după decenii dureroase de cenzură comunistă.
Astăzi, la 26 de ani de la recâștigarea acestui drept, din nou se pune un „pumn în gură” presei libere din România, prin măsuri dictatoriale, ale unui „sistem” aberant al statului de drept, prin „mâna” unor „instituții” , pe care vă rugăm să le numiți dumneavoastră, cum credeți, stimați cititori! Pe același drum alunecos al abuzului de acum un sfert de veac, 5 (cinci) posturi de televiziune, cu mii de salariați, se află foarte aproape să fie închise „administrativ”. Printre acestea, ANTENA 3 fiind ținta „de facto” a politicienilor corupți și a mafiei transpartinice.
În aceste zile când presa liberă este din nou în pericol de a fi sugrumată, ne alăturăm colegilor și prietenilor de la Trustul Intact, transmițându-le faptul că le susținem dreptul la libera exprimare. Așteptăm cu nerăbdare ziua când vor transmite „AM ÎNVINS, NU AU AVUT CE SĂ NE FACĂ DUȘMANII LIBERTĂȚII!”