CS Șirineasa sperie Liga a III-a!


• echipa vâlceană a câștigat pe terenul argeșenilor de la CS Mioveni II
• debutul trupei noastre în cel de-al treilea eșalon se aseamănă celui reușit de Damila Măciuca în toamna anului 2011

Pentru prima dată în istoria sa în fotbalul profesionist din România, CS Șirineasa a început cum nu se poate mai bine cam­pionatul Seriei C din Liga a III-a. Dacă în urmă cu o săptămână aflați din paginile cotidianului nostru despre succesul pe care fotbaliștii din Șirineasa l-au repurtat, pe propriul teren, în fața craiovenilor de la Universitatea II, de această dată, vâlcenii au reușit să se impună în fața unei alte echipe „satelit”. Și, mai mult decât atât, CS Șirineasa a câștigat în deplasare, devenind liderul seriei din care face parte în Liga a III-a.
Partida la care facem referire s-a disputat vineri după-amiază, pe terenul argeșenilor de la CS Mioveni II. Vâlcenii antrenorului Gabriel Mangalagiu au început cum nu poate mai bine partida din județul vecin deschizând scorul chiar în minutul 2. Atunci, Bloțu a fructificat ideal o șansă mare de gol, perforând poarta gazdelor la practic prima acțiune ofensivă importantă a partidei. Jocul a curs apoi într-un ritm destul de echilibrat, ambele formații mai având șanse importante de a puncta. Cei care și-au trecut în cele din urmă un gol în cont au fost vâlcenii. Darius Preda a dublat avantajul echipei noastre în minutul 40, el stabilind totodată și scorul pauzei.

Șirineasa s-a apărat bine în actul secund
Încă din startul reprizei secunde, argeșenii și-au arătat intențiile ofensive. Fotbaliștii din Șirineasa s-au restras cam repede în defensivă, oferind gazdelor posibilitatea de a controla nestingheriți mijlocul terenului. Totuși, în câeva rânduri, vâlcenii au arătat că știu să „muște” foarte bine pe contraatac. Chiar dacă nu au reușit să mai înscrie, cele câteva șarje ale băieților lui Mangalagiu au creat panică în apărarea adversă, CS Mioveni scăpând de primirea golului care ar fi însemnat tranșarea partidei.
Gazdele au încercat o revenire și au redus din „handicapul” de pe tabela de marcaj în minutul 73. Atunci, după o fază destul de încâlcită petrecută în careul vâlcenilor, centralul a indicat destul de ușor „punctul cu var” în favoarea argeșenilor. Lovitura de la unsprezece metri a fost transformată de Cioc, golul aprinzând speranțele gazdelor fie și pentru un rezultat de egalitate. Însă, așa cum pe parcursul primei reprize ne-au arătat că știu să atace, în finalul mitanului secund, fotbaliștii din Șirineasa au demonstrat că știu să se și apere. Ei au rezistat foarte bine asalturilor argeșenilor, încercând să dea lovitura decisivă pe contraatac. Niciuna dintre echipe nu a reușit să mai marcheze, astfel că golurile din prima repriză au fost suficiente celor de la Șirineasa pentru a bifa un succes la limita, scor 2-1.

Urmează un alt meci cu o echipă din județul Argeș
Cele trei puncte câștigate la Mioveni au dus Șirineasa la nesperata situație de a privi adversarele de la înălțimea primului loc al clasamentului. Echipa vâlceană este singura care, după primele două runde, a reușit să bifeze punctajul maxim. Interesant de remarcat este și faptul că, runda viitoare, CS Șirineasa se va duela din nou cu o echipă din județul Argeș. Este vorba despre Atletic Bradu, grupare cu deja o oarecare tradiție la nivelul Ligii a III-a. Partida despre care vorbim este programată pe 16 septembrie, pe cochetul teren din comuna Șirineasa.
Astfel, dacă e să facem apel la istoria fotbalistică recentă a fotbalului din județul nostru, debutul celor de la CS Șirineasa în Liga a III-a se aseamănă foarte mult cu cel reușit de Damila Măciuca în toamna anului 2011. Atunci, echipa fraților Nițu debuta en-fanfare în cel de-a treilea eșalon valoric al fotbalului românesc și avea un parcurs de excepție. Damila a fost aproape tot sezonul pe primul loc al seriei, câștigând destul de clar un duel la distanță cu echipa considerată principala favorită la câștigarea seriei din acel an (Minerul Motru). Parcursul Damilei Măciuca din sezonul 2011/2012 al Ligii a III-a a fost unul de excepție, gruparea vâlceană promovând cu brio în Liga a II-a, acolo unde a scris o altă pagină frumoasă din istoria fotbalului vâlcean, pagină pe care iubitorii și nostalgicii acestui fenomen nu o pot uita!

Rezultatele etapei a II-a din Seria C
CS Mioveni II – CS Șirineasa 1-2
Atletic Bradu – FC Voluntari II 2-1
Concordia Chiajna II – Sporting Roșiori 0-0
SCM Pitești – ACSO Filiași 4-0
CS U Craiova II – Steaua București II 3-3
FC Alexandria a stat