Conflictul dintre crescătorii de ovine și edilul Troculescu, continuă


• pășunile din Frâncești: principala cauză
• unii cetățeni susțin că primarul este și cercetat ANI
• edilul Ion Troculescu: „Hoțul strigă hoții! Nu m-a contactat nimeni să dau declarații”

Un conflict mai vechi, dar se pare ce nu fusese stins, a fost readus în actualitate de către unii crescători de ovine din comuna Frâncești. Zilele trecute, am primit la redacția cotidianului nostru o adresă legată de nemulțumirile unora dintre localnici la adresa edilului Troculescu. Redăm mai jos cele semnalate:

„Voica Ion, Stupariu Constantin, Budihoi Ion, Deaconescu Gheorghe, tontu Dumitru, Tontu Victor, domiciliați în sat Moșteni, localitatea Frâncești, județul Vâlcea, vă informăm că numitul Troculescu ion, în calitate de primar…a săvârșit fapte de abuz în serviciu și fals în acte, folosindu-se de funcția pe care o deține, a modificat data din contractul de închiriere apărând contractual cu două date semnate de primar, refuzând să rezilieze contractul de închiriere a trupului de pășune Lunca, ca urmare a încălcării contractului de închiriere din 15.06.2015, care prevede la pct. 5 …„Neplata chiriei până la încheierea anului calendaristic conduce la rezilierea contractului, precum și punctual IX litera «h» prevede neplata la termenele stabilite prin contract a chiriei și duce la încetarea contractului. Asociația Agricolă Mixtă a Cultivatorilor și Crescătorilor de animale Lunca fiind câștigătoare pe acest trup de pășune Lunca a plătit doar jumătate din suma licitată 1.720 lei/ha/an cu suprafața de 17 ha, din totalul de 29.240 lei + impozitul pe teren pe an s-a plătit doar 14.700 lei. Vă informăm că primarul Troculescu ion este cercetat ANI tot pentru această Asociație”.

„Părerea curții de Conturi? Totul e corect”

Contactat, primarul comunei Frâncești, Ion Troculescu, a negat cele acuzate de crescătorii de animale, mai mult, susținând că aceștia fac scandal având alte interese. „Cei care au câștigat licitația au de achitat pe an aproximativ 300 de milioane lei vechi. Ori, dacă contractul a fost semnat în iunie, nu le puteam cere toată suma. Normal că s-a plătit jumătate. Am vorbit și cu cei de la Curtea de Conturi și totul a fost corect. Îi cunosc pe cei care mă acuză de tot felul de lucruri; au făcut demersuri peste demersuri și la autoritățile județene. Degeaba. Când ești corect, ești corect. S-au dus și-n instanță și au invocat faptul că mama a vrut un izlaz, că are opt capete de vaci și că le deține fără acte. Nimic neadevărat. Mama are trei vaci și acestea au documente, lucru știut și de APIA. Nimic nu-i ascuns. Cercetat ANI? Nici vorbă. Cel puțin nimeni nu m-a întrebat ceva până-n ziua de astăzi”, a declarat, pentru ziarul nostru, edilul Troculescu.

Până la urmă, cei care rezolvă astfel de probleme sunt tot organele legii. Pășunile, pământurile, în general, au dus de sute de ani la conflicte între oamenii din mediul rural.