Condamnare cu executare pentru Liviu Dragnea


Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat, astăzi, 27 mai, decizia definitivă în dosarul în care Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Această pronunțare vine în dosarul DGASPC Teleorman în care președintele Camerei Deputaților a fost cercetat. Acesta este cea de-a doua condamnare pentru Liviu Dragnea după cea de la referendum.
În același dosar, judecătorii au mai decis condamnarea Olguţei Şefu – un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, Valentina Marica – achitare pentru abuz în serviciu, Constantin Balaban – condamnat la un an cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, Gheorghe Nicuşor – condamnat la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, Adriana Botorogeanu – condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, Rodica Miloş – condamnată la 3 ani cu suspendare, Ionel Marineci – condamnat la 3 ani cu suspendare.
În ceea ce o privește pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodan, magistraţii au dispus achitarea, ea fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.