Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 iulie 2021

Concursul de pian „Irina Șațchi” a ajuns la ediția a XI-a


• trei zile de concurs urmează să aibă loc, week-end-ul acesta, în Râmnicu Vâlcea
Asociația Culturală „Irina Șațchi” îi invită pe vâlceni să participe la ediția a XI-a a Concursului de Pian „Irina Șațchi”, care se va desfășura la Muzeul de Artă (Casa Simian) din Râmnicu Vâlcea, în zilele de 4, 5 și 6 mai. Competiția se bucură de o poziție privilegiată în peisajul concursurilor de specialitate datorită calității impuse de către organizatori și prestigiosul juriu format din: prof.univ.dr. Viniciu Moroianu (președinte), prof.univ.dr. Lavinia Coman, prof.univ.dr. Boldizsar Csiky, prof.univ.dr. Corina Ibănescu, lect.univ.dr. Carmen Botezatu Enescu.
„Vă așteptăm duminică, 6 mai 2018, ora 10.30, în Sala «Lahovari» a Filarmonicii «Ion Dumitrescu» la Concertul de Gală unde vom afla câștigătorul ediției a XI-a și a Marelui Premiu «Irina Șațchi», în valoare de 1000 de euro, oferit de Rotary Club Râmnicu Vâlcea. Invitat special: Ștefan Macovei, câștigătorul Marelui Premiu în ediția a X-a 2017, student la Academia de Muzică «Gheorghe Dima» Cluj-Napoca, prof. Cipriana Gavrișiu. Pentru Concursul de Pian «Irina Șațchi» ediția a XI-a, s-au înscris 56 de participanți. Se vor acorda premii în bani, premii speciale, diplome și partituri. Premiile I vor avea atașate cadouri oferite de Institutul Cultural Polonez. Trofeul concursului este realizat de pictorul Bogdan Constantinescu”, se arată în comunicatul de presă oferit de organizatorii evenimentului.

Programul Concursului

Muzeul de Artă Râmnicu Vâlcea
4 mai 2018
Ora 12.00 – Deschiderea Concursului
Ora 13.00 – Concurs
5 mai 2018
Ora 9.30 – Concurs
Ora 13.00 – Pauză
Ora 14.00 – Concurs
Filarmonica „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea
6 mai 2018
Ora 10.30 – Gala Laureaților
Invitat: Ștefan Macovei – student Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj Napoca
Organizatori: Asociația Culturală „Irina Șațchi”, Asociația Culturală „Pianoforte”
Parteneri: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”, Filarmonica „Ion Dumitrescu”, Institutul Cultural Polonez, Liceul de Arte „Victor Giuleanu”.
Sponsori: Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Ciech Soda Romania.

Alte articole de la Actualitate