Concertul lui Horia Brenciu mută meciul toamnei la București


• partida dintre HCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se va disputa astăzi, în Sala „Rapid” din Capitală, din cauza faptului că, tot astăzi, Horia Brenciu concertează în Sala Sporturilor „Traian”
Situație incredibilă pentru iubitorii handbalului din județul Vâlcea! Rămași și așa de câțiva ani fără posibilitatea de a vedea handbal de anvergură europeană după desființarea Oltchimului, ei pierd și duelul echi­pei râmnicene HCM cu CSM București – deținătoarea trofeului Ligii Cam­pionilor din cauza organizării unui moment artististic foarte apreciat de către iubitorii muzicii. Pe 25 octombrie, atunci când în Sala Sporturilor „Traian” a fost programat meciul dintre HCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, arena noastră este ocupată de către organizatorii concertului lui Horia Brenciu. Astfel, negăsindu-se o altă dată în calendar la care campioana CSM București să vină la Râmnicu Vâlcea, oficialii celor două grupări au decis ca meciul din etapa cu numărul opt a Ligii Naționale să se dispute în Capitală, în Sala „Rapid”. Partida este programată chiar astăzi, cu începere de la ora 18.30, echipa noastră având statutul de organizatoare a întâlnirii.

Cum au comentat oficialii de la
HCM Râmnicu Vâlcea situația creată?

Mutarea celui mai așteptat meci de handbal de la Vâlcea la București nu cade tocmai bine iubitorilor sportului din județul nostru, care ar fi venit în mod cert în număr foarte mare în tribunele Sălii „Traian” dacă partida se disputa aici. Legat de acest aspect, încă de vineri, oficialii de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au prezentat inedita situație și au cerut scuze publice suporterilor. Prin intermediul comunicatului de presă semnat de președintele clubului râmnicean, profesorul Marian Joița, se precizează faptul că s-au încercat toate variantele posibile pentru ca partida să se dispute în orașul nostru. Acestea au căzut însă una după alta din cauza programului foarte aglomerat al celor de la CSM București, care urmează să evolueze și în grupele Ligii Campionilor.
„HCM a încercat toate variantele pentru ca acest joc să se dispute la Râmnicu Vâlcea în data de 25 octombrie, dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Pentru ca echipa să nu riște depunctarea pentru nedisputarea acestui joc, HCM a reușit să organizeze jocul la aceeași dată și oră stabilite de Federație și Digi Sport în București, Sala Polivalentă CFR Rapid – Giulești. Regretăm enorm faptul că jocul nostru nu se desfășoară în Sala Sporturilor Traian, conform programului competițional inițial, fiind conștienți că evenimentul era așteptat de toți suporterii handalului vâlcean. Conducerea clubului își cere public scuze iubitorilor de handbal din Vâlcea pentru acest inconvenient, chiar dacă vina nu ne aparține și le mulțumim suporterilor noștri pentru înțelegere”, se arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.

Comicul Ligii Naționale continuă: HCM joacă mai întâi meciul din etapa a VIII-a și apoi pe cel din a VII-a

Dacă partida cu CSM București se joacă în Capitală cu echipa noastră în postură de organizatoare, tot clubul râmnicean se află într-o altă situație ciudată, ușor hazlie. Partida pe care fetele noastre trebuiau să o dispute în deplasare, pe terenul prahovencelor de la CSM Ploiești în data de 23 octombrie, a fost amânată pentru 30 octombrie. Astfel, partida de la Ploiești, care conta pentru etapa a VII-a se va disputa în urma celei de astăzi cu CSM București, care contează pentru ruda cu numărul opt. (V. MATEESCU)

Rezultatele etapei a VII-a

CSM București – Cetate Deva 38-21
CSM Roman – HC Dunărea Brăila 18-20
Danubius Galați – Universitatea Cluj 17-19
Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie 18-21
HC Zalău – SCM Craiova 25-19

Au rămas de disputat:
26 octombrie, ora 18.00
CSM Bistrița – Corona Brașov
30 octombrie, ora 11.00
CSM Ploiești – HCM Râmnicu Vâlcea

Posting....