Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” , la ceas aniversar


102 ani de existență pentru fostul Liceu Pedagogic, actualmente Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”. La ceas aniversar, sala de festivități a unității școlare a fost arhiplină: elevi, profesori, autorități locale, județene, foști directori și foste cadre didactice. Cum ne-a obișnuit cu noutățile, actuala conducere a liceului a făcut din manifestare una inedită, cu spectacole minunate, interesante și 15 ateliere de creație.
La ceas aniversar, școala deschide porțile unui învățământ de calitate. Am pregătit spectacole interesante și ca dovadă a calității copiilor, ateliere ce îmbină latura artistică cu zona de interes a acestor tineri. 15 ateliere sunt deschise pe tot parcursul zilei . Ca realizări ale mandatului meu din fruntea liceului, menționez: optimizarea spațiului existent, modernizarea și dotarea laboratorului de informatică nr. 2, introducerea internetului în toate clasele, achiziționarea a 360 de dulăpioare pentru ciclul primar”, a declarat directoarea liceului, Iulia Claudia Bîrzan.

Cu emoții în glas, inspectorul școlar general, Andra Bică, cea care a onorat de fiecare dată invitațiile liceului, a precizat: „Ultima dată ne-am întâlnit la Concursul Național «Micul Gates» și mereu e o plăcere să fiu în mijlocul dumneavoastră. Este o zi importantă pentru elevi și cadre didactice, o zi emoționantă pentru că ne reîntâlnim cu foștii profesori. Aș vrea ca viitorul vostru să fie la fel de glorios ca trecutul acestei unități de învățământ”.
Printre cei prezenți la eveniment, îi amintim și pe foștii directori: Valerică Rașcu (foto jos, dreapta) și Emil Pârvulescu. La mulți ani, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”!