Codul Portocaliu lovește iar în Vâlcea


Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu, valabilă și pentru județul Vâlcea, în intervalul 3 iunie, ora 12.00 – 4 iunie, ora 06.00.
Fenomenele hidrometeorologice preconizate vor afecta mai multe regiuni, printre care și jumătatea de nord a Olteniei. Va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Aceste averse vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
În acest sens, la sediul Instituției Prefectului Județului Vâlcea, în prima zi a acestei săptămâni, a fost urmărită videoconferința susținută de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe problematica codurilor portocaliu și galben, de cantități de apă însemnate și ploi abundente. La videoconferință au participat prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, precum și membri Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.
„În cadrul ședinței au fost dispuse măsuri astfel încât, pentru asigurarea intervenției prompte în zonele critice, va fi menținut contactul permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice, pentru ca echipele de intervenție să intervină în mod operativ. Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Instituția Prefectului solicită ca, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județul Vâlcea, să fie dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice. De asemenea, responsabilitatea privind gestionarea unor evenimente deosebite, anunţarea acestora sau informarea cu privire la producerea unei situații de urgență pe raza localităților, revin în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență”, au informat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.