Ciobanii cu lactate părăsesc Hala Centrală


Autoritățile locale au decis ca toți ciobanii ce vindeau lapte și brânză în Hala Centrală să-și mute afacerile în Piață. Vestea nu e deloc pe placul ciobanilor care susțin că, pe lîngă faptul că s-au obișnuit în Hală, și-au făcut și clienți, dar au și mai multe condiții. Ei susțin că-n Piață nu dispun de spații așa mari pentru a-și vinde produsele, dar și că nu au apa curentă în apropiere.

Cine mai vine la noi? Nu ne mai știe lumea. Așa, aici, ne-am făcut clienți. Am plătit chiria zi de zi, câte 20 de lei. Acolo, în Piață, e o cameră îngustă”, susține unul din producătorii particulari de lactate.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, producătorii particulari de lactate vor fi mutați în Piața Centrală, doar după ce spațiile destinate lor vor avea toate dotările și condițiile necesare desfășurării activității. Mai precis, fiecare cioban va avea un spațiu de 30 mp,  amenajat cu vitrine frigorifice, vestiare, apă curentă.

Spațiile din Hală vor fi scoase la licitație pentru persoane juridice la finele acestei luni. Menționăm că și prețurile diferă. În timp ce ciobanii plăteau 20 lei/zi, prețul de pornire în cazul persoanelor juridice este de 1.400 lei.