Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 octombrie 2020

Cercetașii râmniceni, deplasare în campul din Perișani


Cercetașii Centrului local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizației Naționale „Cercetașii României” vor pleca pentru câteva zile la Perișani în Ţara Loviștei. Campul va fi instalat în aceeași locație ca şi în anii trecuţi, terenul de fotbal de lângă Şcoala gimnazială din Perișani-centru. În perioada 27 iulie -1 august, participanții, cercetași lupișori, temerari, exploratori, seniori, părinți ai cercetașilor și lideri adulți vor participa la un bogat program ce cuprinde drumeții de o zi la Poiana lungă (alt. 1340 m, culmea Clăbucet), și de 6 ore la Valea Roșie (masiv Cozia), tiroliană, tir cu arcul, ateliere de supraviețuire, acordarea primului-ajutor în accidentele din munți, semnalizare şi radiocomunicaţii, pioneering, artă populară, jocuri cercetășești, matematică distractivă şi decriptare, orientare, foc de tabără etc. Anul acesta cercetașii vor participa la activități cotidiene din gospodăriile localnicilor, vor vizita o fabrică de prelucrare a laptelui și vor încerca să descopere care au fost şi mai sunt ocupațiile tradiționale ale locuitorilor satelor comunei Perişani.
Povestea merge mai departe, cum se spune. Cercetașii vor merge din nou în Ţara Loviştei, la Perişani, un loc frumos cu oameni frumoşi. Fiindcă va fi un camp al centrului local, cu activităţi de explorare şl descoperire îşi vor împărţi „misiunile” şi vor pleca în „recunoaştere”, pentru a vedea ce este de descifrat şi de descoperit în acele minunate locuri pentru că, să nu uităm, campul are şi un nume de cod care este P O S A D A.
Să mai adăugăm că acţiunea cercetaşilor vâlceni este sprijinită de autorităţile publice locale, de primarul comunei, Ion Sandu şi de Şcoala gimnazială Perişani al cărei director este prof. Costel Buican.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate