Centre de primiri urgențe în Bălcești, Horezu și Brezoi


• șeful județului, Costi Rădulescu, va trimite, săptămâna viitoare, secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, propunerile
Recent, președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu (foto), s-a întâlnit cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, pentru a dezbate problema sau mai precis inexistența și necesitatea unor centre de primiri urgențe în Bălcești, Horezu și Brezoi. Șeful județului s-a bucurat de atenția acordată de către fondatorul SMURD în România, explicându-i acestuia din urmă că-n sudul județului medicina de urgență este inexistentă. Reamintim cititorilor că după desființarea Spitalului Bălcești, ce deservea peste 50.000 de cetățeni, nu s-au mai pus bazele unui centru de primiri urgențe, așa cum fusese descoperită la acest capitol, iar incidentele nu au lipsit.
„Trebuie să începem să gândim împreună înființarea centrelor de urgențe, să găsim formula. Raed Arafat este un om excepțional pe care-l cunosc de mult timp. Sunt mulțumit că m-a ascultat. Săptămâna viitoare, vom trimite secretarului de stat materialul cu propunerile noastre, urmând să primim răspuns cu ce trebuie să facem concret. După formalitățile acestea, la invitația mea, Raed Arafat va veni în Vâlcea„, a declarat Costi Rădulescu.
În Horezu, există spațiu și dotări medicale pentru înființarea unui centru de primiri urgențe, iar în Brezoi trebuie pus la punct o altă unitate de acest gen ca urmare a victimelor de pe Valea Oltului, transportate, în prezent, fie la Sibiu, fie la Râmnicu Vâlcea.
După aceste demersuri, șeful județului va întocmi un proiect de reabilitare și a Spitalului nr. 2, dar și a Maternității.