Cel mai prost șofer din istorie, prins pe Dem Rădulescu


Sâmbătă, în jurul orei 11.30, E. Emilian, de 26 de ani,  din comuna Nicolae Bălcescu, a condus un autovehicul  pe bulevardul Dem Rădulescu din Rm. Vâlcea, iar într-un sens giratoriu nu a acordat prioritate tocmai unei  autospeciale de Poliţie. Fiind oprit pentru control şi pentru aplicarea măsurilor legale corespunzătoare, poliţiştii au stabilit că tânărul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ

La volan, cu numere expirate
Vineri, poliţiştii aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu ,pe raza comunei Muereasca, l-au depistat în trafic pe DJ 658 pe S. Daniel, de 27 de ani, conducând un autoturism, a cărui număr de înmatriculare nu mai era valabil. A fost întocmit  dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 334, alin. 1 din C. Penal.

La plimbare fără permis dar cu Bachus în dreapta
Sâmbătă,  poliţiştii l-au depistat pe C. Nicolae, de 18 ani, din comuna Dăeşti în timp ce conducea pe DJ 703 L un autoturism fără a poseda permis de conducere. S-a stabilit că tânărul a sustras autoturismul de la domiciliul tatălui său pentru a se plimba prin localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de  0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat. S-a întocmit acte  procedurale pentru fapta prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. 1 rap. la art. 231, alin. 1, art. 335 alin. 1 si art. 336 alin. 1 cu aplic. art. 38 alin. 1 din Codul penal.

Petrecere la volan, pentru un șofer din Drăgășani
Tot sâmbătă, în jurul orei 23.00, poliţiştii  au oprit pentru control în trafic pe B. Gheorghe, de 45 ani, din mun. Drăgăşani, în timp ce conducea pe DJ 677 A – Glăvile, un autoturism, consta­tând că emana vapori de alcool. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul mun. Drăgăşani. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Dosar penal pentru evaziune fiscală
În cursul zilei de vineri, poliţiştii împreună cu consilieri din cadrul AJFP Valcea au efectuat un control economic la o societate comercială din oraşul Băbeni pentru stabilirea legalităţii desfăşurării activităţii economice. Cu această ocazie, s-a constatat că pentru marfa expusă spre vânzare nu se deţineau documente de provenienţă, iar operaţiunile economice nu erau înregistrate în contabilitate. Astfel, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei, au fost confiscate bunuri şi produse alimentare şi nealimentare în valoare de aproximativ  2.000 lei, fiind dispusă suspendarea activităţii economice a societăţii pentru 30 zile. Au fost întocmite acte de constatare în vederea continuării cercetărilor faţă de administratorul societăţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Confiscări de week-end
Sâmbătă, 24 ianuarie a.c., A. Anghel a condus o autoutilitară  pe DN 64 –Râmnicu Vâlcea transportând articole textile. Având în vedere că din primele verificări au rezultat neconcordanţe între bunurile transportate şi cele înscrise în documentele de însoţire s-a procedat la inventarierea acestora. Conducătorul  auto a fost sancţionat conform Legii 12/1990 R şi i-au fost confiscate două role perdele, iar societatea comercială fost sancţionată conf. L 12/90 R şi s-au confiscat 68 de produse de îmbrăcăminte. Bunurile confiscate nu s-au regăsit în documentele de însoţire a mărfii.
Duminică, 25 ianuarie a.c., poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară pe DN 67, în timp ce transporta cărbune. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul transporta 2,1 tone cărbune fără documente legale de provenienţă. S-a luat măsura confiscării cărbunelui şi a sancţionării contravenţionale conform prevederilor legii 12/1990 rep.

Dosare penale pentru furt

În data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la comiterea unui furt din locuinţă de către persoane necunoscute. Din datele şi informaţiile obţinute, poliţiştii au reuşit identificarea şi conducerea la sediul poliţiei, a lui B. George, de 30 de ani,  bănuit de comiterea acestui furt. Cercetările au fost extinse, stabilindu-se faptul că bărbatul de 30 de ani, este bănuit de comiterea unui alt furt, fiind creat un prejudiciu total de aproximativ 3000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat  şi  pentru  stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Bărbat dat dispărut din 2013 a fost identificat, prin Râmnic
La data de 25 ianuarie a.c., ora 22.30, cu ocazia unei patrulări pedestre în complexul staţiei C.F. Rm. Vâlcea în vederea asigurării ordinii şi siguranţei publice la sosirea şi plecarea trenurilor de persoane, poliţiştii din cadrul Biroului de poliţie Transporturi au legitimat un bărbat ce avea un comportament suspect. S-a procedat la legitimarea persoanei care a relatat verbal că se numeşte H. Mitică, de 54 de ani, din municipiul Bucureşti, prezentând totodată şi cartea de identitate. În urma verificării datelor de identitate în bazele de date stabilind că  acestea sunt reale şi totodată că persoana în cauză figurează ca urmărită naţional din 16 septembrie 2013, motivul urmăririi fiind dispariţie în împrejurări suspecte, măsură dispusă de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov. Bărbatul a fost informat despre acest fapt şi s-au luat toate măsurile legale corespunzătoare acestor cazuri. Totodată  a fost informată şi unitatea de poliţie care a dispus măsura de urmărire naţională.