„Career Booster”, în Călimănești


În perioada 18 – 27 aprilie, se desfășoară evenimentul de formare internațional denumit „Career Booster”, la Călimănești, în județul nostru. Cursul va reuni un număr de 21 de lucrători de tineret din opt țări europene ce se vor forma și vor dezvolta metode de abordare a situațiilor NEET cu care se confruntă tinerii din Europa. „Situațiile NEET reprezintă contextele în care tinerii nu își pot găsi un loc de muncă, nu sunt implicați în nicio formă de învățământ ori de pregătire practică. Evenimentul de formare iși propune să îmbunătățeacă o serie de competențe de lucru pentru cei 21 de lucrători de tineret și să creeze o rețea de organizații europene care să abordeze cu succes problematica NEETs”, transmit organizatorii.
Vineri, 21 aprilie, cu începere de la ora 10.00, va avea loc conferința de lansare a proiectului la Sala Mare a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Cu această ocazie, participanții străini vor prezenta, în cadrul conferinței, situația tinerilor NEETs din țările de proveniență.
Trainingul internațional la care facem referire este parte a proiectului „Career Booster”, implementat în România de Asociația de Tineret Youth on the Move în parteneriat cu organizații similare din Spania, Franța, Italia, Slovacia, Slovenia, Lituania și Bulgaria. Inițiativa este finanțată de programul Erasmus + al Uniunii Europene.
Pentru mai multe informații, persoana de contact din partea organizației coordonatoare este Sergiu Mir: telefon 0786.934.509, e-mail: yotmromania@gmail.com.