Birocrația, în calea stingerii incendiului din Măldărești


Acte peste acte și avize peste avize fac ca demararea stingerii incendiului din Măldărești să mai dureze câteva zile. Deși banii de la Guvern au ajuns în conturile primăriei, birocrația e un obstacol în calea demarării procedurii propriu-zise. Chiar inspectorul șef al ISU Vâlcea, col. Dan Pascaru, a declarat, în cadrul întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că va mai dura câteva zile până la stingerea incendiului: „Trebuie stabilită firma care se va ocupa de toată procedura. Noi, pompierii, intervenim pentru limitarea efectelor negative ale incendiului, în timp ce Poliția și jandarmii monitorizează zona. Și cei de la DSP Vâlcea monitorizează, permanent, starea de sănătate a populației. E nevoie de utilaje speciale pentru stingerea incendiului”.
Ion Bociog, primarul comunei Măldărești, prezent, de asemenea, la ședință, a ținut să precizeze că, până la demararea procedurii de stingere a focarului, este nevoie de obținerea mai multor avize: „Trebuie luat contact cu inspectorul șef în Construcții pentru o taxă, să aplicăm în SEAP pentru desemnarea firmei ce se va ocupa de procedură… Autorizația a fost eliberată de primărie, am lăsat proiectul la CJ Vâlcea și așteptăm să ni se menționeze de ce avize mai avem nevoie… de la Apele Române, Mediu…”

„Imediat a fost și înainte de concediu…”

Edilul Ion Bociog a declarat că dacă licitația se derulează fără obstacole, imediat după desemnarea firmei, se va trece la stingerea incendiului.
„Imediatul ăsta… Imediat a fost și înainte de concediu, după au mai trecut săptămâni… Efectiv, lucrarea de acoperire cu pământ și lichidarea incendiului ar trebui să aibă loc săptămâna aceasta”, a declarat prefectul de Vâlcea, Florian Marin.
Din păcate, nu s-a spus când se va stinge incendiul… Nu se știe nici când vor demara lucrările de stingere. Cel puțin cinci firme s-au arătat interesate să se implice în acțiune.