Bănacu, tripul premiat de conducerea judeţului!


• omul care a transformat complet Bărbăteştiul în ultimul deceniu a primit distincţii de la mai marii judeţului şi ovaţii de la sutele de consăteni veniţi la «Brâul de Aur» 2017
Dincolo de lăutarii bănăţeni, «Brâul de Aur» 2017 a mai avut o vedetă incontestabilă în prim-plan. Constantin Bănacu, primarul Bărbăteştiului din 2004 şi până în prezent, a fost motorul unei metamorfoze inimaginabile a localităţii sale. Anul acesta, spaţiul unde s-a ţinut festivalul simbol al Bărbăteştiului a fost un efort incredibil pe care primăria l-a depus pentru comunitate în regim de zi-lumină. Încă o dovadă că omul nu şi-a atins încă potenţialul său definitiv şi dispune de resurse pentru viitor!
Pentru aceste strădanii, de pe scena «Brâului», edilul a primit o Diplomă de Excelenţă din partea preşedintelui Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, o icoană cu Sfânta Maria din partea subprefectului de Vâlcea, Aurora Gherghina, şi… o strângere de mână din partea «vicelui» Consiliului Județean, Adrian Buşu, fiu al satului şi martor direct al muncii şi rezultatelor din fruntea Bărbăteştiului.