Bacalaureat în Vâlcea: peste 200 de candidați AU BOICOTAT examenul! Zece au fost ELIMINAȚI PENTRU FRAUDĂ


În perioada 24-26 august 2020, s-au desfășurat probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august 2020. În județul Vâlcea, la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, proba E – Limba și literatura română, desfășurată în data de 24 august, au participat 286 de candidați din cei 332 înscriși. Nu s-au prezentat 46 de candidați, în timp ce un număr de 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. La proba obligatorie a profilului, proba E, desfășurată în data de 25 august, au participat 529 de candidați din cei 652 înscriși. Nu s-au prezentat 123 de candidați, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Miercuri, 26 august 2020, proba la alegere a profilului și specializării a fost susținută de 430 de candidați din 529 înscriși. Nu s-au prezentat 99 de candidați, iar un candidat a fost eliminat.
Subiectele și baremul de corectare, pentru fiecare probă, au fost publicate miercuri, la ora 15.00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020).

 

Când se afișează rezultatele?

 

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12.00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al IȘJ Vâlcea