„Am bifat deja 35% din proiectul de amenajare a drumurilor din Vlădești”


• declară edilul Adrian Cosac

Prin PNDL II, recent, autoritățile locale din comuna Vlădești au primit finanțarea de 1,5 milioane lei pentru amenajarea drumurilor de interes local. Investiția era deja demarată, iar banii ce vor veni vor ajunge pentru finalizarea proiectului.
„Deja s-a lucrat la amenajarea drumurilor și pot spune că am bifat cam 35% din proiect. Banii sunt suficienți, ajung pentru cele 15 drumuri ce vor fi puse la punct. Investiția era demarată, folosind fonduri din bugetul local, practic cam 37% din valoarea proiectului. Având în vedere că licitația s-a făcut deja, cred că și finanțarea, în acest caz, va veni mai repede”, a precizat, pentru ziarul nostru, primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.

Școala „Grigore Mihăescu” și modernizată, și dotată

Trei din cele nouă proiecte depuse de către administrația locală din Vlădești au primit finanțarea, iar în-afară de drumuri, a fost luată-n «colimator» și Școala „Grigore Mihăescu” din comună. Astfel, ime­diat ce se va primi finanțarea, se va lucra la cele două corpuri ale clădirii. Se va dota unitatea de învă­ță­­mânt cu materiale didactice, cu calculatoare, vor fi amenajate și dotate laboratoarele, se va achizi­țio­na o tablă interactivă pentru copii. În plus, trebuie neapărat schimbată instalația electrică. Cum lucrările vizează dotarea spațiilor și anumite reparații în interiorul clă­dirii, se va putea lucra și-n sezonul rece. Suma pre­vă­zută pentru această investiție este de 470.000 lei.

2,3 milioane lei pentru construirea unui pod

2.371.301 lei au fost acordați pentru construirea unui pod peste râul Olănești. Această investiție aduce o serie de beneficii: scurtează drumul de acces al locuitorilor din zonă peste râu, scurtează amplasarea conductei de apă cu 2,4 km, conductei de apă reziduală, a conductei de gaze, reprezintă un suport pentru cablul electric, scurtează drumul de acces către Ocnele Mari, la fel cu 2,5 km. În plus, reprezintă o cale mai simplă de acces pentru ambulanțe, mașinile pompierilor etc.

Posting....