Accident rutier pe platforma chimică, soldat cu un deces


• au intervenit ambulanțele, SMURD-ul și pompierii de la Descarcerare

În data de 22 februarie, membrii echipajelor SMURD și Descarcerare din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul a 12 situații de urgență.
Una dintre acestea a avut loc în urma producerii unui accident rutier pe platforma chimică Râmnicu Vâlcea. Accidentul s-a petrecut la intersecţia a două străzi din zona industrială, fiind implicate două microbuze. În urma impactului, au rezultat şase victime, triajul acestora fiind efectuat de către medicul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea prezent la faţa locului cu alte trei ambulanţe. Astfel, au fost rănite cinci persoane: una de 29 ani – politraumatism, transportată la spital de către ambulanţa SAJ; una de 26 ani – politraumatisme minore, a refuzat transportul la spital; de 60 ani – politraumatism, transportată la spital de către ambulanţa SAJ; de 18 ani – traumatism cranian, transportată la spital de către ambulanţa SMURD; de 37 ani – leziuni traumatice minore, a refuzat transportul la spital. Din păcate, un bărbat de 40 de ani a decedat în momentul impactului, pentru salvarea acestuia nemaiputându-se face nimic. Pe toată durata cercetărilor, accesul pe platforma chimică a fost restricționat.
Pentru alte 11 situații de urgență s-a acționat în localitățile Bunești, Sutești, Râmnicu Vâlcea, Șușani și Sutești. Echipajele au acționat pentru: stări de rău, dureri la membrele inferioare și superioare, dureri lombare, vărsături și dureri toracice. După acordarea primului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.