Accident feroviar în Prundeni: scurgeri de propilenă după ce un tren a lovit o mașină


• norocul a făcut ca întâmplarea să nu se soldeze cu pierderi de vieți omenești
• traficul rutier a fost blocat până aproape de ora 14.00
Conform unor informații transmise de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vâlcea, în cursul acestei zile, în satul Călina din comuna Prundeni, s-a produs un accident feroviar. Un autovehicul a fost lovit de garnitura de tren ce transporta 17 vagoane-cisternă, pline cu propilenă.
Imediat după producerea incidentului, cum una dintre cisterne s-a fisurat, zona a fost izolată pe o rază de 300 de metri, cele mai apropiate case fiind situate la peste 600 de metri de locul cu pricina. La intervenție au fost angrenate patru echipaje de stingere pentru dispersarea norului scurgerilor. Alături de forțele inspectoratului au intervenit echipaje de poliție și jandarmi. Din fericire, în urma producerii acestui accident feroviar nu au existat victime omenești și nu au fost nici constatate depășiri ale valorile normale în zonă cauzate de scurgerea propilenei.
Ulterior, s-a reușit repararea cisternei avariate, iar trenul a fost pus în mișcare. Traficul feroviar, care fusese blocat pentru câteva ore, s-a reluat la 13.41. De amintit și faptul că șoferul al cărui autovehicul a fost lovit de tren are vârsta de 67 de ani, fiind domiciliat în Drăgășani.

Posting....