ABA OLT: Voie bună pe faleza Dunării, la Corabia


În anul 2004, Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea și statele dunărene au decis ca ziua de 29 iunie să fie declarată „Ziua Dunării”, zi de sărbătoare pentru toate ţările situate în bazinul acestui fluviu.
Cu această ocazie, Administraţia Bazinală de Apă Olt, împreună cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt vor sarbatori Ziua Internațională a Dunării 2018 cu tematica „Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă”, alături de copiii şi educatorii centrului de plasament, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. Activitățile vor cuprinde: vizite la satul neolitic din Drăgănești Olt, muzeul Câmpia Boianului, cetatea romano-bizantină Sucidava. Acțiunea va continua pe faleza Dunării din Corabia, unde copiii vor participa la numeroase concursuri interactive. Pe tot parcursul zilei, vor fi informați cu privire la importanța fluviului.
,,Pentru prevenirea efectelor negative datorate fenomenelor extreme și schimbărilor climatice, fiecare dintre noi avem obligația de a acționa unindu-ne forțele pentru conservarea bogăției naturale din bazinul Dunării”, a declarat Ștefan Prală (foto), directorul instituției.