Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

9 Mai: Zi cu triplă semnificație, sărbătorită de vâlceni


Ieri, ziua de 9 mai a fost marcată și-n Râmnicu Vâlcea unde, pe platoul din fața Instituției Prefectului, de la ora 10.00, a avut loc ceremonia de arborare a drapelelor României și Uniunii Europene. 9 mai are triplă semnificație: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite și Ziua Uniunii Europene. Evenimentul a debutat cu arborarea celor două drapele: al României și al Europei, după care prefectul de Vâlcea, Radu Renga, a transmis mesajul primului ministru al țării. A urmat discursul președintelui CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, iar ÎPS Varsanufie a oferit binecuvântarea.

Militarii au defilat, într-un eveniment mult așteptat de toți cei prezenți. Au participat, alături de autoritățile locale și județene, și cadrele militare, directorii deconcentratelor, elevi de la școlile din municipiu. Manifestările au continuat la Cazarma Centrului de Instruire pentru Geniu „Panait Donici”, cu o ceremonie militară și religioasă de dezvelire și sfințire a „Monumentului în cinstea Armatei române din toate timpurile”. La final, s-au depus coroane și jerbe de flori.

Unii parlamentari, deranjați de lipsa invitației
Cum un astfel de moment este și un bun prilej de a-ți face campanie electorală, respectiv de a-ți promova imaginea, candidații la Primăria Râmnicului și CJ Vâlcea au dat buluc la manifestare. Din surse proprii, am aflat că unii dintre politicieni s-au arătat dezamăgiți, chiar nemulțumiți de faptul că n-au primit, individual, invitație la eveniment.

Moment solemn pe sunete protestatare
Nu au lipsit nici surprizele. În fața Tribunalului, vociferând către Prefectură, un protestatar își striga doleanțele. Mai vechi client al forțelor de ordine, protestatarul era revoltat de modul cum acționează justiția vâlceană. Omul striga numele mai multor avocați, judecători, la final invocând Divinitatea să le ierte păcatele.

Alte articole de la Eveniment