Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

32.000 euro pentru o afacere cu plante aromatice în Mădulari


• vor fi create două locuri de muncă pentru producerea de plante aromatice și legume • Beica Mădulari, unul din câștigătorii Țării lui Andrei
Asociația Beica Mădulari este unul din cei zece câștigători selectați din peste 180 de idei înscrise în competiția de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei – ediția a II-a. Fiecare idee de afacere socială va primi până la 32.000 euro și consultanță de business pentru un an. 20 de finaliști au primit șapte luni de consultanță și sprijin financiar de până la 1.500 euro fiecare, pentru realizarea studiilor de fezabilitate.
Asociația Beica Mădulari urmărește să creeze două locuri de muncă în Mădulari, Vâlcea, prin înființarea unei afaceri sociale care va produce plante aromatice și legume. Aceasta va recruta și forma profesional tineri în scopul menținerii acestora în comunitate. Per total, cei zece antreprenori sociali își propun să genereze peste 35 de locuri de muncă în primul an de activitate. De asemenea, în aceeași perioadă, vor genera venituri pentru încă 78 de localnici. Printre domeniile abordate de cele zece afaceri sociale se regăsesc: asigurare de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, producție de plante aromatice, legume BIO, uleiuri vegetale sau accesorii vestimentare cusute de mână. De asemenea, multe dintre afaceri își propun să instruiască oamenii din comunitate pentru creșterea șanselor de angajare.

Etichete: , ,

Alte articole de la Agricultura