3 milioane lei, prin PNDL II, pentru investițiile din Păușești-Măglași


Veste bună pentru comunitatea din Păușești-Măglași. Edilul Alexandru Dediu (foto) a primit, prin PNDL II, puțin peste 3 milioane lei pentru trei investiții. În primul rând, școala din satul Valea Cheii va intra în reabilitare. Se vor schimba acoperișul clădirii, instalația electrică și tocăria interioară, se vor efectua zugrăveli interioare și exterioare, tencuieli, se vor extinde grupurile sanitare în incinta școlii, se va realiza încălzirea pe gaze. Menționăm că unitatea de învățământ dispune de apă și canalizare. Investiția ajunge la 687.498 lei.
Potrivit declarației Dediu, lucrările vor demara la anul, până-n 31 noiembrie fiind dat termenul de depunere a documentațiilor.

Reabilitarea dispensarului medical, cu spațiu pentru medic

Aproximativ 1 milion de lei au fost acordați comunității condusă de Dediu pentru reabilitarea dispensarului medical.
„Se va lucra la amenajarea interiorului, pentru că exteriorul a fost făcut. Se vor face zugrăveli, reparații la grupurile sanitare, pentru a arăta conform standardelor europene, la cabinetele medicale. Va dispune de încălzire cu trei centrale pe gaz. În plus, ca noutate, vom amenaja un spațiu pentru un medic. Ne-am gândit că poate va veni vreun medic tânăr în localitate și, dacă nu are casă, poate locui în acel apartament”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Dediu.
De amintit că în Păușești-Măglași activează trei medici: doi de familie și un stomatolog.

2,5 km de rețea nouă de apă

Un al treilea proiect finanțat vizează extinderea alimentării cu apă, pe o suprafață de 2,5 km, suma acordată fiind de 1.400.000 lei. Dacă va fi punctat și acest obiectiv, toată populația din Păușești-Măglași va beneficia de apă. În plus, tot în această comună vor fi montate și trei pompe de presiune, pentru zonele unde apa nu ajunge prin cădere.