280.000 de mașini vor fi echipate cu tapițerii produse la Faurecia Vâlcea


• acestea sunt previziunile privind producția pentru 2016, în timp ce 2017 vine cu o nouă veste bună pentru vâlceni – recrutarea a 600 de angajați

Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume a inaugurat ieri, la granița dintre Râmnicu Vâlcea și Budești, cea mai modernă fabrică de tapițerii auto a grupului din România, în prezența unor repre­zentanți ai autorităților centrale, a conducerii globale a grupului și a angajaților. Având o suprafață to­tală de 12.000 mp, fabrica dispune de o zonă de producție ergono­mică, echipată cu sisteme mo­derne de ventilație și de o cantină ce poate deservi un număr de 2.000 de angajați. Utilizând tehnologii de vârf în procesele de tăiere și coa­sere, cei 1.200 de angajați produc tapițerii textile și de piele la standarde de înaltă calitate pentru unii dintre cei mai importanți producători mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault şi branduri Volkswagen. Materialele din care sunt realizate cele peste 500 de tipuri de tapițerii sunt achi­ziționate în proporție de 75% de la furnizori locali. În 2016, 280.000 de mașini vor fi echipate cu tapițerii produse la Râmnicu Vâlcea.
Noua fabrică Faurecia de la Râmnicu Vâlcea se alătură proiec­telor de succes ale com­­paniei de la Tălmaciu (Scaune auto), Cra­iova (Tehnologii de Control a Emisiilor), Pi­tești (Sisteme de Interior). În toate cele patru fabrici ale grupului din România activează peste 3000 de angajați, care au generat în 2015 vânzări totale de 203 milioane de euro și 119 milioane de euro în prima jumătate a anului 2016.
„Datorită experienței noastre de succes în România, am decis să investim 12 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea în cea mai mo­dernă fabrică a grupului. Investiția a generat peste 700 de noi locuri de muncă. Pentru perioada urmă­toa­re obiectivele noastre sunt creș­terea capacității de producție pen­tru a livra 280.000 de tapițerii în acest an și recrutarea a 600 noi angajați până în 2017”, a declarat Hagen Wiesner, Executive Vice Pre­sident, Faurecia Automotive Seating.
„Având în vedere importanța contribuției angajaților noștri la creșterea Faurecia Româ­nia, suntem preocupați să le oferim condiții optime de muncă și să le punem la dispoziție programe de calificare personalizate. În acest moment, resursele noastre sunt direcționate către atragerea și instruirea noilor angajați pentru a putea asigura o creștere sustenabilă pe termen lung”, a declarat Mircea Bucur, General Manager Tălmaciu și Vâlcea, Faurecia Automotive Seating.
La deschiderea oficială a fa­bricii a participat și ministru Econo­miei – Costin Borc, precum și toți reprezentanții autorităților locale și jude­țene, printre care amintim: prefectul Radu Renga, primarul Râmnicului – Mircia Gutău și cei doi viceprimari, președintele CJ Vâlcea – Constantin Rădulescu și „vicele” Adrian Bușu; primarul din Budești, consilieri județeni și locali, cu toții salutând inițiativa de a investi in Vâlcea și asigurându-l pe dezvoltator de tot sprijinul instituțional de care are nevoie pentru a-și dezvolta afacerea.
n Alin TUDOROIU