14 miliarde lei vechi de la „județ” pentru Băile Olănești


Au demarat lucrările la singura cale de acces către Schitul Bradu și patru localități componente ale orașului Băile Olănești: Tisa, Gurguiata, Pietriș și Comanca. Președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, s-a aflat, marți, 13 martie, în teren, alături de primarul Sorin Vasilache, dând start lucrărilor de punere în siguranță a podului ce traversează pârâul Mosoroasa, în zona km 1+950 a DJ 656, în orașul Băile Olănești.
În acest obiectiv vor fi investiți aproape 14 miliarde lei vechi, fonduri provenite din bugetul județului Vâlcea, care vor acoperi costurile lucrărilor de reparații, reabilitare şi consolidare ce urmează a fi realizate, atât la suprastructura şi infrastructura podului, cât şi la racordarea cu terasamentele. „Este o lucrare de anvergură, licitația a avut loc și constructorul a demarat investiția. E bucurie, e satisfacție pentru această lucrare a CJ în colaborare cu Primăria Băile Olănești, la un pod extrem de important care face legătura cu un monument istoric, Schitul Bradu și patru localități. După această lucrare, ne vom pregăti de modernizarea DJ 656, unde se va turna covor asfaltic pe o lungime de 2 km”, a declarat Costi Rădulescu, președintele CJ Vâlcea. La rândul său, edilul Sorin Vasilache s-a arătat mulțumit de derularea investiției atât de necesară, mai ales că podul fusese avariat de calamități in urmă cu doi ani.
La finalizarea lucrărilor, preconizată a se realiza la 12 luni de la demararea lor, podul va avea o parte carosabilă cu lățimea de 7 metri, care va asigura circulația pe două fire, trotuare cu lățimea de 1,20 metri şi parapeţi de siguranță. De asemenea, se vor realiza lucrări de degajare a albiei de vegetație, de reprofilare a ei, în zona podului, precum și de protecție a fundației pilei P2. Fluența circulației în zona în care vor fi efectuate lucrări va fi asigurată prin semaforizare.