„Cârcotașii să tacă! Avem echipă mare”


• declară primarul Gutău după victoria de la București
Victoria de marți seară, de la București, a echipei vâlcene de handbal SC Municipal a adus pe buzele pasionaților de sport din Vâlcea mai multe întrebări: Luăm campionatul? Câștigăm tot în cupele europene? O să avem echipă ca pe vremuri, pe vremea Oltchim-ului? Principalul artizan al performanțelor din ultima vreme ale echipei de handbal a orașului este chiar primarul. Lui Mircia Gutău îi face plăcere să vorbească despre handbal: „Am promis vâlcenilor că voi face o echipă competitivă la Vâlcea și, iată, acest lucru prinde contur. Am format o echipă bună, cu tehnicieni și conducere pricepute. Fetele noastre joacă, într-adevăr, ca o echipă, chiar dacă nu sunt valori individuale. Avem echipă mare, iar acest lucru s-a văzut în partida de la București. Am condus tot meciul, chiar la șase goluri, rezultatul de la București fiind răspunsul meu pentru cârcotașii care nu credeau care vom face echipă bună la Vâlcea. Mă bucur că vâlcenii, care mi-au dat girul pentru formarea unei echipe de handbal de valoare, au ce și-au dorit. Am reînnodat istoria acestui sport la Vâlcea, după performanțele reușite de Oltchim de-a lungul anilor. Mulțumesc celor care ajută această echipă, mai ales consilierilor locali, municipalitatea fiind acționar cu peste 95 la sută”, declară Gutău.

SCM ne face să visăm: Titlul de campioană poate reveni la Vâlcea

La finalul unui meci de-a dreptul incandescent, disputat marți după-amiază, SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus pe terenul campioanei CSM București, scor final 22-19 (13-9 la pauză). În urma acestui succes, echipa noastră a revenit pe primul loc al Ligii Florilor, având acum 15 puncte – maximul posibil după primele cinci etape.
Victoria a fost cu atât mai prețioasă cu cât a venit în fieful campioanei României, într-un meci în care toată trupa bucureșteană, inclusiv oficialii acesteia, declaraseră că vor revanșa după ce echipa râmniceană a câștigat Supercupa României chiar în aceeași sală, la finalul lunii august. Victoria obținută în această marți după-amiază este de un larg răsunet și acoperă echipa noastră de faimă. Se dovedește că succesul obținut în Supercupă nu a fost unul întâmplător și titlul de campioană națională poate reveni la Vâlcea, după o pauză de șase ani.

Poarta a făcut diferența!

Chiar dacă și jucătoarele din ofensivă au avut fără doar și poate un aport extrem de important pentru obținerea victoriei (mai ales prin reușitele golgeterei Iryna Glibko), îndrăznim să spunem că portărițele au fost cele care au adus prețioasa victorie în contul Vâlcii. Yulia Dumanska (22 de ani) și Diana Ciucă (18 ani) au strălucit efectiv în acest joc și au închis decisiv poarta echipei noastre. Deși este forrte tânără, Diana Ciucă a parat nu mai puțin de cinci lovituri de la șapte metri, unele dintre acestea în fața unor jucătoare foarte cunoscute la nivel mondial.
Mai mult decât atât, primă repriză a fost una de povestit nepoților, în care SCM Râmnicu Vâlcea a făcut instrucție cu CSM București! Multipla campioană a României aproape că s-a făcut de râs în fața formației râmnicene! SCM Râmnicu Vâlcea a început în forță meciul, nu a cedat deloc inițiativa, a condus permanent, uneori chiar și la o diferență de cinci-șase goluri!! Poate momentul apoteotic al primei reprize, o sinteză a desfășurării ostilităților, a fost oferit de tânăra portăriță Diana Ciucă (reamintim, în vârstă de numai 18 ani), care a reușit să pareze o lovitură de la 7 metri în fața… Cristinei Neagu.
Pentru acest succes, dar și pentru că au făcut posibil ca la Vâlcea să se viseze din nou la titlul de campioană a României, după perioada în care Oltchimul făcea legea în campionatul intern, jucătoarele de la SCM și întreg staful tehnic merită toate felicitările!

Rezultatele etapei a V-a din Liga Florilor

HC Zalău – CSM Roman 31-21
Minaur Baia Mare – Măgura Cisnădie 23-30
SCM Craiova – CSU Cluj-Napoca 37-26
SCM Gloria Buzău – CSM Slatina 28-20
Gloria Bistrița Năsăud – Corona Brașov 21-24
CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea 19-22
CSM Galați – HC Dunărea Brăila 22-16