10.000 lei pentru Liceul „George Țărnea” din Băbeni


Peste 2870 de elevi din clasele a IV-a din mediul rural și urban din județele Constanța, Galați, Brăila, Olt, Vâlcea, Vrancea, Dâmbovița, precum și din municipiul București au învățat să folosească resursele de energie, responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. Aceste cunoștințe au fost dobândite în cadrul proiectului „Întâlnire cu energia”, inițiator fiind o companie de gaze, printre parteneri aflându-se și Ministerul Educaţiei Naționale.
Ediția 2017 a proiectului le-a adus o provo­care beneficiarilor: aceea de a scrie un proiect pentru a obține o finanțare în beneficiul comunității. Peste 20 de școli au depus cereri de finanțare pentru proiecte în cadrul concursului „Câstigă cu Metano pentru comunitatea ta”. Dintre acestea, două proiecte au fost alese pentru a primi câte o finanțare de 10.000 lei și acestea sunt: Școala Gimnazială „Nicoale Iorga” din Slatina și Liceul „George Țărnea” din Băbeni.
EDU-ACT, proiectul școlii din Slatina, propune crearea și dezvoltarea unor ateliere pe durata vacanței pentru elevii școlii, cu scopul de a deprinde abilități pentru o viață independentă și de a-i face pe cei mici să înțeleagă mai bine ce le oferă mediul înconjurător și cum pot contribui la protejarea acestuia.
„Informează-te cu Metano” și-a propus să amenajeze parcul de joacă din grădina Liceului „George Țărnea” și incinta acestuia cu panouri și alte suporturi informaționale, astfel încât să beneficieze de informații despre energie cât mai mulți copii.