Stimate Domnule Director, Onorată redacție,


Mă adresez cu plăcere Dumneavoastră și, prin intermediul prezentei, întregului colectiv redacțional și tuturor ziariștilor din cadrul redacției „Curierul de Vâlcea” care, de-a lungul anilor, şi-au pus semnătura în paginile acestui prestigios cotidian – pentru a mă alătura celor care vă adresează felicitări cu ocazia aniversării unui sfert de veac de activitate.

Ca şi mulţi alţi vâlceni, îmi amintesc ziua când, la chioşcurile de ziare, mi-a atras atenţia un titlu nou – „Curierul de Vâlcea”, dar şi logo-ul său – „Orice adevăr merită citit!”, care mi s-a părut nu numai foarte inspirat ci, mai ales, ca fiind o promisiune de credinţă făcută cititorilor. Promisiune care – şi afirm cu multă răspundere acest lucru – aţi respectat-o pe deplin în cei 25 de ani ce au trecut de la înfiinţarea publicaţiei.

Am în amintire numeroase momente plăcute petrecute alături de Dumneavoastră, de numeroşii prieteni ce vă înconjoară, şi rememorez cu plăcere zile şi nopţi de efort comun consumate în ţară, dar şi în locurile din străinătate unde mi-am desfăşurat activitatea în calitate de diplomat, pentru a încerca să vă dau un sprijin activităţii speciale pe care o duceţi.

Tot timpul cât am rămas pe meleagurile vâlcene, lucrând în calitate de om politic şi prefect, v-am simţit mereu aproape, de aceeaşi parte a „baricadei” pe care şi eu am încercat să mă aflu – partea ADEVĂRULUI, ONOAREI şi DEMNITĂŢII. Verticalitatea şi imparţialitatea de care aţi dat dovadă în toţi aceşti 25 de ani, nu este greu de asumat, nu este greu de promis şi nici nu este greu de realizat o anumită perioadă de timp, dar este extraordinar de greu de menţinut şi afirmat, fără întrerupere, o perioadă atât de îndelungată. Această veritabilă performanţă de etică şi deontologie profesională, de care aţi dat dovadă, mă determină să fiu convins că nimic şi nimeni nu vă mai poate abate de pe acest drum al onoarei de gazetar, spre binele general al întregii comunităţi vâlcene.

În încheierea acestor rânduri, stimaţi „Domni ai Curierului de Vâlcea”, vă adresez urarea de a merge pe acelaşi drum gazetăresc ca şi până acum, cel puţin următorii… 100 de ani.

La mulţi ani!

Prof. univ. dr. Mircea Perpelea,

Director în Banca Naţională a României

Şi cu voia Dumneavoastră,

-fost Prefect de Vâlcea-