Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

Veniră oltenii! Aduseră iar „Etnografica”…


• câteva zeci de instantanee ale satului tradițional vă așteaptă la Bujoreni până în Săptămâna Mare
După cum vă anunțam și în edițiile anterioare, Muzeul Satului din Bujoreni este, timp de aproape o lună, gazda unui eveniment devenit deja tradiție de la mijlocul fiecărui Mărțișor. Expoziția „Etnografica” de la Slatina poposește, pentru al șaselea an, la nord de Râmnic. În cadrul acestui salon, veți putea regăsi nu numai câteva zeci de instantanee tulburătoare, dar și o ploaie de emoții și amintiri despre lumea satului tradițional.
În cadrul vernisajului desfășurat astăzi, Valeru Ciurea, inițiatorul acestui salon, a subliniat diversitatea incredibilă a ofertei fotografice expuse. La rândul său. șeful secției de la Bujoreni a spus că: „Sunt lucrări din toate colțurile țării, aproximativ 45. La fel ca și-n anii precedenți, ele spun povești și transmit emoții profunde. Suntem onorați, dar și bucuroși să-i avem, din nou, printre noi pe unii dintre cei mai de succes fotografi din domeniul acesta…”.
La evenimentul de astăzi de la Muzeul Satului a fost invitat și Alexandru Ilinca (foto alăturat), viitorul patrimoniu viu UNESCO, opincarul devenit deja emblemă a Vâlcii și culturii noastre tradiționale. O fotografie cu acest meșter este cuprinsă în expoziția care va rămâne deschisă până pe 11 aprilie.

Alte articole de la Actualitate