Președintele CJ Vâlcea va discuta cu premierul despre situația critică de pe platforma chimică


În acest week-end, social-democrații din întreaga țară s-au reunit pe litoral în cadrul Comitetului Executiv Național de la Mamaia. Prezent la dezbaterile din interiorul partidului, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a ridicat problema situației economice destul de alarmantă pe care o traversează platforma chimică din sudul Râmnicului.
Cum se cunoaște, din cauza prețului tot mai ridicat al aburului tehnologic pe care CET Govora îl furnizează către Ciech Soda România, compania poloneză a anunțat că își va înceta activitatea pe 18 septembrie 2019 dacă tarifele pentru această materie primă vor rămâne la fel de ridicate. Un asemenea scenariu ar fi sumbru pentru economia Vâlcii, deoarece s-ar prefigura o cădere în lanț a mai multor societăți comerciale din județul nostru (printre acestea putându-se afla chiar CET Govora, chiar și-ar pierde unul dintre principalii clienți – compania poloneză Ciech), totul traducându-se în concedierea mai multor mii de actuali angajați.
Din informațiile noastre, Constantin Rădulescu va face demersuri cât se poate de consistente pentru a evita o asemenea situație și, săptămâna viitoare, se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă. O astfel de întâlnire poate conduce la identificarea unor soluții viabile pentru îndepărtarea unei catastrofe economice și sociale ce ar veni peste județul nostru, chiar în apropierea anotimpului rece!

Rădulescu nu se lasă intimidat de amenințările liberalilor

Pe surse, am aflat că liberalii vâlceni intenționează să îl cheme în fața instanței de judecată pe președintele Consiliului Județean Vâlcea, cu acuzația că ar fi încălcat legea insolvenței în cazul CET Govora. Este totuși greu de crezut că instanța va aprecia ca întemeiate presupusele acuze ale liberalilor, iar Constantin Rădulescu merge înainte cu demersurile sale. Astfel, este posibil ca, în perioada următoare, platforma chimică să fie «ținta» miniștrilor cu atribuții în domeniu, totul în încercarea de a limita proporțiile pacostei care amenință să cadă peste societățile de pe platforma chimică și nu numai.