Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 mai 2020

Polițiștii rutieri, din nou la datorie pe drumurile județului


• dosarele penale au curs «gârlă» după ce oamenii legii au descoperit nereguli pe bandă rulantă
Zilele trecute, polițiștii rutieri vâlceni s-au aflat din nou, la datorie, pe drumurile județului. Aceștia au descoperit mai multe contravenții, printre cele prezentate în cadrul unui comunicat de presă aflându-se următoarele:

Infracțiuni în Grădiștea, Milcoiu, Râmnicu Vâlcea și Gușoeni

Aflându-se în patrulare pe raza comunei Grădiștea, polițiștii Secției 11 Rurală Zătreni au observat un tractor cu remorcă, care circula pe drumul communal. Când a ajuns într-o intersecție, la vederea poliției, șoferul a întors brusc vehiculul. Polițiștii l-au oprit, constatând că tânărul de la volan are 19 ani și nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. A fost înregistrat un dosar penal.
De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în comuna Milcoiu, pe Drumul Național 7, un șofer de 38 de ani, domiciliat în Pitești, care se afla la volanul unui autoturism, ce figura ca fiind radiat din circulație de autoritățile germane, din 11 ianuarie 2018. Și în acest caz a fost deschis dosar de cercetare penală.
Pe raza Râmnicului, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru efectuarea unui control de rutină, un autoturism condus de un tânăr cu vârsta de 19 ani, domiciliat în comuna Pesceana. În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul nu este posesor al unui permis de conducere, iar mașina condusă figura ca fiind neînmatriculată, numerele montate pe aceasta fiind atribuite altui autovehicul. Cercetările continuă în acest caz.
Și polițiștii Secției Sutești au avut de treabă. Aflați în misiune pe raza comunei Gușoeni, aceștia au oprit un autoturism, care era condus de un șofer cu vârsta de 49 de ani. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis și în acest caz un dosar penal.

 

Un ieșean venise în Vâlcea să comercializeze (ilicit)… pilote și perne
• polițiștii i-au „mirosit” urmele și i-au dat o amendă babană
La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Diculești au depistat, pe raza comunei din sudul județului nostru, două persoane care efectuau, ilegal, acte de comerț. În cauză, s-a constatat că un tânăr cu vârsta de 27 de ani, domiciliat în comuna Moțca, județul Iași, conducea un autovehicul cu ajutorul căruia transporta mai multe bunuri, respectiv pilote și perne, acestea fiind destinate comercializării.
„Polițiștii au efectuat verificări, constatând că bărbatul de 27 de ani, efectua ilegal acte de comerț, acesta fiind sancționat contravențional cu 1.000 de lei, iar bunurile în valoare de 4.600 de lei a fost confiscate. Tânărul a fost sancționat și la regimul rutier, pentru lipsa documentelor autovehiculului, prevăzute de lege”, se arată în comunicatul de presă dat publicității de polițiștii vâlceni pe marginea acestui subiect.

 

În Berbești, încă se mai fură cărbune
Chiar dacă iarna a fost destul de blândă, în zona orașului minier Berbești, cărbunele rămâne o marfă prețioasă în acest sezon rece. Nu mai departe de zilele trecute, oamenii legii din oraș au confiscat 1.500 kg de cărbune lignit, întâmplarea fiind petrecută pe raza comunei Alunu. Făptașul era un tânăr, cu vârsta de 31 de ani, domiciliat în Berbești, care transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, cantitatea de 1.500 kg de lignit, fără a deține și documente legale de proveniență pentru marfa transportată. În cauză, oamenii legii au dispus măsuri severe, tânărul fiind sancționat contravențional. În plus, întreaga cantitate de cărbune a fost confiscată.

 

Infracțiune la Budești:
Alcoolic la volan
Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat, sâmbătă, pe raza comunei Budești, un șofer care se urcase la volanul unei mașini deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificărilor, s-a constatat că la volanul mașinii se afla un bărbat cu vârsta de 57 de ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea. În timp ce acesta circula cu mașina, a pătruns pe contrasens, acroșând un autoturism, eveniment soldat doar cu pagube materiale. După efectuarea cercetărilor de rigoare, polițiștii au constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii anunță continuarea cercetărilor în acest caz.

Alte articole de la Politie