PNL luptă pentru „România înainte”


• liberalii vâlceni și-au prezentat candidații pentru alegerile parlamentare
În urmă cu câteva ore, în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea, Partidul Național Liberal și-a prezentat platforma politică și oamenii cu ajutorul cărora conducerea „galbenilor” din județul nostru speră să obțină un rezultat cât mai bun la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Asta înseamnă un procent peste media PNL la nivel național și un număr de patru parlamentari (trei deputați și un senator).

Cei 12 „apostoli” și tehnologia care a jucat feste

Momentul pe care liberalii l-au pregătit în detaliu nu a ieșit chiar cum trebuie tocmai în fața susținătorilor și a invitaților. Tehnologia le-a jucat feste în sensul că un interviu cu Neagu Djuvara, care ar fi trebuit proiectat pe ecranul sălii CJ Vâlcea, nu a putut fi rulat. Situația oarecum stânjenitoare l-a deranjat într-un mod vizibil pe liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, cel care i-a mustrat „din ochi” pe organizatori.
Cât privește candidații, liberalii vâlceni i-au prezentat în mod oficial pe cei 12 „apostoli” care se vor afla pe buletinele de vot la alegerile din 11 decembrie. Spunem 12 dat fiind faptul că PNL a depus, așa cum era firesc, liste complete în județul nostru. Asta înseamnă opt candidați pentru Camera Deputaților, respectiv patru candidați pentru Senat. Motto-ul liberalilor pentru alegerile parlamentare de la începutul iernii este „România înainte”.

Buican, discurs agresiv la adresa PSD

Lansarea de astăzi a prefațat deja și lupta de gherilă care se va duce de acum încolo, pe parcursul unei luni întregi de campanie electorală, între principalii competitori din arena politică a Vâlcii, PNL și PSD. Cristian Buican, liderul liberalilor vâlceni, a „mușcat” puțin din social-democrații lui Costi Rădulescu odată cu lansarea candidaților. Buican a avut un discurs destul de dur la adresa PSD-ului, criticându-i deschis pe social-democrați. Liderul PNL Vâlcea nu s-a mulțumit însă doar cu asta. Buican a atras atenția lui Mircia Gutău și Romeo Rădulescu (ultimul fiind candidat independent la alegerile parlamentare) cum că ar trebui să își anunțe susținătorii că PNL reprezintă calea cea bună pe care ar trebui să o urmeze. Cam ciudat, nu? Parcă îl și vedem pe „independentul” Romeo Rădulescu urmând sfaturile lui Cristian Buican!?
Ar mai fi de remarcat faptul că, în afară de câteva persoane din societatea civilă, doar cele mai autoritare două voci din PNL Vâlcea au vorbit de la microfonul Sălii Mari a Consiliului Județean. Ne referim aici, evident, la Cristian Buican și Romulus Bulacu, capetele de listă ale liberalilor vâlceni pentru Camera Deputaților, respectiv Senat.