Pentru al treilea an consecutiv, paramedicii vâlceni, pe primul loc la nivel național


Zilele trecute, la București s-a desfășurat întrecerea intitulată „Competiția Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, concurenți fiind paramedicii SMURD. La evenimentul sportiv au luat parte și paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea, care au câștigat primul loc la nivel național. Întrecerea a cuprins două probe, anume „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea Primului Ajutor Calificat”. Pe parcursul derulării acestora, competitorilor le-au fost testate abilităţile, deprinderile, experienţa şi cunoştinţele profesionale în domeniu.
Echipajul care a reprezentat județul nostru a fost format din: plt. maj. Cristian Cârciumaru, plt. maj. Rareș Petria, plt. maj. Lucian Gavrilei și plt. maj. Ovidiu Ciortan.

Echipa de vâlceni va reprezenta România la „Cupa Mondială” a pompierilor

De amintit și faptul că, în acest an, România va fi țara gazdă a Competiției Mondiale de Descarcerare și Prim-Ajutor (World Rescue Challenge), eveniment considerat ca fiind cel mai prestigios concurs internaţional al pompierilor şi echipelor de salvare din întreaga lume. Echipa județului nostru va reprezenta țara la proba „Acordarea Primului Ajutor Calificat”, fiind câștigătoarea acestei probe în anul 2016. De asemenea, în perioada 19-23 octombrie 2016, în orașele Curitiba și Parana din Brazilia, la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor, echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30.
Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea