„Operația a reușit, pacientul e mort”


• declară prefectul Radu Renga, referindu-se la istoricul DC 39 Bulagei – Geamăna
Situația DC 39 Bulagei-Geamăna a fost adusă în discuție de prefectul județului, Radu Renga (foto), cel care, ascultând istoricul drumului, a transmis Guvernului un memoriu pentru finanțarea continuării lucrărilor de reabilitare a căii de acces din comuna Stoilești.
Ținem cont de studiul tehnic făcut de specialiștii din domeniu și estimat la 2,4 milioane lei. Faptul că lucrările au decurs bine un timp, apoi drumul a fost distrus de ploi, mă duce cu gândul la expresia: «Operația a reușit, pacientul e mort». Sper ca Guvernul să țină cont de necesitatea finanțării acestui drum”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Așa cum declara și edilul comunei Stoilești, Florin Ionescu, în anul 2014 s-au înregistrat două alunecări de teren. Problemele s-au rezolvat într-un caz; lucrările au demarat și-n cazul celei de-a doua alunecări, dar ploile recente au distrus cam tot ce s-a făcut. Deși, în prezent, situația s-a stabilizat, este nevoie de fonduri pentru continuarea investiției.
Menționăm că la ședința pe calamități, s-au aflat alți trei edili: Alexandru Dediu – Păușești-Măglași, Sorin Ghiță – Vlădești și Ion Sandu – Perișani.