Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

„Nu avem nici un privilegiu financiar de pe urma izvoarelor”


• declară Sorin Vasilache, primar Băile Olănești
De ani buni, izvoarele minerale au fost concesionate, s-a pus o taxă, iar nemulțumirea localnicilor și turiștilor crește de la an la an. Din păcate, redevența, cei 4%, nu ajută nici autoritățile locale din Băile Olănești.
„Acum, banii se duc către bugetul consolidat al statului. Nu avem nici un privilegiu financiar de pe urma acestor resurse minerale. Sunt momente când se triplează populația, trebuie făcute străzile și ar fi fost bine ca redevența să revină comunității. Repet, nu mie, primarul, ci comunității”, a declarat edilul Sorin Vasilache.
În Băile Olănești, întâlnești turiști din județ, dar și din toate colțurile țării și din străinătate. În plus, să nu uităm că, prin Casa Județeană de Pensii Vâlcea, vin cele mai multe cereri pentru bilete de tratament în stațiunile vâlcene. „Aerul din zonă este foarte sănătos. Stăm la poalele Munții Căpățânii, avem izvoarele cu ape minerale. În plus, cei mai mulți turiști vin pentru tratamente în cazul alergiilor, aici făcând injecții cu apă. Chiar avem un turist turc care vine o dată la șase luni pentru un astfel de tratament. Ajunge la noi în stare destul de gravă, alergic, cu inflamații ale pielii, iar după două zile de tratament, e ca nou”, a mai precizat edilul Sorin Vasilache.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines