Moment emoționant la Școala Militară din Drăgășani


• 174 de viitori jandarmi au depus jurământul de credință

Prin intermediul unui comunicat de presă semnat de plt. adj. șef Iulian Roman aflăm că ziua de 11 noiembrie a fost una de mare încărcătură emoțională pentru cei mai tineri elevi ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi din municipiul Drăgășani. Asta pentru că, vinerea trecută, la sediul Școlii „Grigore Alexandru Ghica” din orașul viilor s-a desfăşurat Ceremonialul depunerii Jurământului militar de către elevii anului I, seria 2016 – 2018.
„Au fost prezenţi la eveniment: Inspectorul General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin Andreiana, primarul municipiului Drăgăşani, precum şi edilii unor comune limitrofe municipiului, comandanţi şi inspectori şefi din Ministerul Afacerilor Interne, directori şi manageri ai unor instituţii publice şi societăţi comerciale, ofiţeri în rezervă şi retragere, precum şi rudele, părinţii şi prietenii celor care au depus jurământul”, se arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.

Tinerii au defilat în fața autorităților

În cadrul Ceremonialului depunerii Ju­ră­mântului Mili­tar, a fost ofi­ciată o slujbă religioasă de către un sobor de preoţi. După rostirea jurământului militar, cei 174 de tineri elevi au defilat în faţa oficialităţilor. Acest moment a fost urmat de prezentarea unor exerciţii demonstrative executate de către luptătorii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.