Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, a dat startul „Caravanei Filmului Românesc” de la Râmnicu Vâlcea


În continuarea Zilelor Râmnicului, luni, 21 mai, în Scuarul Mircea cel Bătrân, s-a dat startul „Caravanei Filmului Românesc – Cartea şi Filmul”. Protagonistul deschiderii evenimentului a fost prof. univ. dr. Laurenţiu Damian, scenarist, regizor, producător, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România – UCIN, care a prezentat celor câteva zeci de spectatori primul film al Caravanei – „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, regizat de Sergiu Nicolaescu. În fiecare din serile următoare, începând cu ora 21.00, cinefilii sunt invitaţi în centrul Râmnicului pentru a viziona:
• astăzi, 23 mai – „Concertul” (regia Radu Mihăileanu);
• mâine, 24 mai – „Octav” (regia Serge Ioan Celibidache, cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc);
• poimâine, 25 mai – „Mere Roşii” (regia Alexandru Tatos, cu Mircea Diaconu, film inspirat de activitatea şi personalitatea doctorului Grigore Schileru şi ale cărui filmări au fost făcute la Spitalul Vechi din Râmnicu Vâlcea).
Pentru persoanele interesate, este de amintit faptul că, în caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile se vor derula, la aceeaşi oră, în Sala Consiliului Judeţean Vâlcea.
Biroul de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea