Grevă în toate spitalele din țară!


• sindicaliștii din cadrul Sanitas au strâns peste 68.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale

Ieri, reprezentanţii federaţiei sindical Sanitas vor declanşa o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii între orele 8.00 – 10.00. „Ziua de 19 octombrie 2016 este una importantă pentru tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Este ziua în care ne cerem drepturile şi nu mai acceptăm jumătăţi de măsură. Este timpul să ne cerem drepturile! Este timpul să spunem STOP umilinţei cadrelor medicale! Nu ne-am dorit să ajungem aici, însă am ajuns în situaţia să nu mai putem profesa. Am ajuns în situaţia în care să trimitem pacienţii să îşi cumpere tratamentul şi materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns să ne îngropăm colegii morţi la datorie din cauza epuizării fizice. Am ajuns umiliţi de nişte guvernanţi cărora nu le pasă ce se întâmplă cu populaţia acestei ţări. 19 octombrie este ziua în care arătăm că suntem o forţă”, afirmă reprezentanţii Sanitas într-o postare pe site-ul federaţiei.
„Federaţia Sanitas a strâns până în prezent 68.700 de semnături pentru declanşarea grevei generale în data de 31 octombrie”, a declarat prim-vicepreşedintele federaţiei, Marius Sepi. „Sanitas are deja 68.700 de semnături pentru declanşarea grevei generale”, a spus Sepi. În urmă cu o lună, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunţat că membrii federaţiei vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare. Timp de o lună, în fiecare zi de marţi, a fost organizată o acţiune denumită generic «O marţi a Sanitas», pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanţelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii şi pe 11 octombrie Palatul Parlamentului. Leonard Bărăscu a declarat pe 11 octombrie că sindicaliştii sunt decişi să nu renunţe la calendarul de proteste până nu se votează în Plenul Parlamentului transformarea în lege a ordonanţelor de salarizare.
În județul Vâlcea, membri de sindicat s-au comportat ca și colegii lor din țară, fiind în grevă de avertisment în dimineața zilei de ieri. Managerul Spitalului Județean, Dan Ponoran, consideră firești aceste demersuri, atâta timp cât oamenii solicită drepturi legale.

Posting....