Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

„Europa ta… de la sate și orașe”


• acesta este motto-ul sub care, astăzi, județul nostru va fi brăzdat de-a lungul și latul său de evenimente cultural-artistice și sportive

Maraton european la Biblioteca Județeană

În intervalul orar 10.00 – 17.30, reprezentanții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea au pregătit un program deosebit celor care vor trece pragul reputatei instituții de cultură. Dornici de a-i face pe cetățenii județului nostru să se simtă, într-o proporție cât mai însemnată, cetățeni europeni, bibliotecarii au pregătit un program special. Astfel, pe aproape întreg parcursul zilei de 9 mai, când se sărbătorește de altfel ziua „bătrânului continent”, Holul Mare și Sala de Conferințe ale Bibliotecii Județene Vâlcea vor abunda de evenimente.
Punctual, în rândurile de mai jos, redăm programul evenimentelor:
• Europa dulce (orele 10.00-11.30)
• Turul Europei (10.00-11.30)
• Călătorind prin Europa (11.30-13.30)
• Târgul ONG-urilor (12.00-14.00)
• Frumusețea minții tale (14.00-15.30)
• Talente de voluntar (16.00-17.30)

„Ziua Europei este și ziua ta” – la Călimănești

Filiala Jiblea Veche a Bibliotecii Orășenești „A.E. Baconsky” din Călimănești organizează tot astăzi, 9 mai, de Ziua Europei, mai multe evenimente destinate celebrării acestui moment. Având sloganul „Ziua Europei este și ziua ta”, locuitorii orașului Călimăești vor putea afla, direct de la sursă, despre tripla semnificație a datei de 9 mai: Ziua Europei, Ziua Independenței și Ziua Victoriei împotriva hitlerismului. De asemenea, în sala de împrumut a Filialei Jiblea Nouă a bibliotecii din Călimănești va fi expus un raft tematic dedicat acestor momente. O inițiativă demnă de toată lauda, spunem noi!

Se sfințește „Monumentul Armatei Române din toate timpurile”

Chiar dacă Vâlcea nu mai excelează, ca odinioară, când vine vorba despre armată, efective militare și tot ce ține de tehnică militară, în Râmnic a fost construit un monument dedicat tuturor celor care și-au riscat viața servind interesale patriei în care s-au născut. Iar acest monument, ridicat la Garnizoana Râmnicu Vâlcea, va fi dezvelit și sființit chiar astăzi, de Ziua Independenței și a Europei.
Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 11.30, la Garnizoana Râmnicu Vâlcea, din program făcând parte o ceremonie militară de dezvelire a „Monumentului Armatei Române din toate timpurile”, cât și un moment religios, de sființire a acestui edificiu. Momentul de astăzi va marca atât Ziua Independenței de Stat a României, cât și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Organizatorii momentului de mare importanță pentru armata vâlceană sunt reprezentanții Garnizoanei Râmnicu Vâlcea și cei ai Filialei Județeană „Matei Basarab” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

„9 Mai” și la filarmonică

De Ziua Europei, vâlcenii sunt invitați la un spectacol deosebit ce va fi organizat la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Aceștia sunt așteptați la momentul cultural cu începere de la ora 19.00, în seara zilei în care județul abundă de evenimente închinate „bătrânului continent”. Astfel, în Sala „Lahovari” a Filarmonicii va avea loc un spectacol de pop-rock simfonic. Mihail Ștefănescu va fi dirijorul orchestrei simfonice a filarmonicii.
Din programul pe care organizatorii momentului cultural vi l-au pregătit fac parte numeroase piese din repertoriul unor trupe celebre. Ne referim aici la nume precum: Rolling Stones, Blues Brothers, Guns N Roses, Aerosmith, Deep Purple, Queen, The Beatles etc.

Alte articole de la Eveniment