Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Cursuri de sănătate pentru mame și sugari, la Maternitatea din Râmnic


Viitoarele mămici, dar și cele care abia au născut, spitalizate la Maternitatea din Râmnic au beneficiat astăzi de un curs interesant despre alăptarea sugarilor, dar și nutriția înainte și după naștere a mamelor. Prin programul SAMAS, Marinela Bărbulescu a oferit cele mai utile sfaturi, la primul curs de acest gen (n.r. cursurile se vor ține periodic) participând 14 femei internate în unitatea medicală vâlceană.
Rata alăptării exclusive este de doar 12,5%, extrem de puțin. Practic, unul din șase copii este alăptat natural; fără alt supliment. Alăptarea la sân înseamnă un copil sănătos. În plus, alăptatul reduce riscul ca sugarul să facă diabet”, a precizat reprezentantul SAMAS, Marinela Bărbulescu.
Cum este greu de prezentat fiecărei mame în parte cum se face corect alăptarea, asistentul SAMAS este cel care oferă un sprijin real. Mămicile au fost informate despre cum pot afla dacă bebelușul mănâncă bine și destul și ce reguli de igienă sunt necesare înaintea alăptării. Toate participantele la curs s-au arătat încântate de informațiile primite. Menționăm că un merit în organizarea acțiunii, desfășurarea cursului, l-au avut reprezentanții Asociației „Prietenii Spitalului Vâlcean”.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines