Costi Rădulescu, atent la lucrările desfășurate pe DJ 654


• calea rutieră permite un acces mai facil la schiturile Iezer, Pahomie și Pătrunsa
Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, își arată din nou sprijinul nemijlocit pentru îmbunătățirea condițiilor care permit vâlcenilor (și, până la urmă, românilor în general) să fie mai aproape de viața spirituală. Drumul Județean 654 Valea Cheii – Iezer – Pahomie – Pătrunsa este reabilitat cu ajutorul unei sume de 1,1 milioane de lei, bani veniți de la Guvernul României.
„Acest drum județean este foarte important pentru vâlceni și îndrăznesc să spun pentru creștinii din România, deoarece este drumul pe care pașii călătorului întâlnesc Schitul Iezerului, Schitul Pahomie și Schitul Pătrunsa. Când vorbim despre acest drum, trebuie să ne gândim la legătura cu Dumnezeu, la oamenii locului și la lucrări care înseamnă peste 100 de podețe, sprijiniri de maluri, reabilitări în albia râului sau lucrări de refacere a platformei de circulație. Am depus cerere de finanțare și am obținut de la Guvernul României aproape 11 miliarde de lei vechi, bani cu care se execută lucrările de reabilitare, care să faciliteze accesul oamenilor către lăcașurile de cult din zonă”, a sunat declarația lui Costi Rădulescu.

Transportatorii de lemne din zonă, mai bine monitorizați

De asemenea, președintele CJ Vâlcea a venit și cu o precizare ce face referire la una dintre principalele cauze care duce la degradarea drumurilor modernizate din părțile montane al județului nostru.
„Voi dispune măsuri și voi solicita autorităților o monitorizare a transportului de masă lemnoasă pe acest drum, astfel încât lucrările pe care le finanțează Consiliul Județean Vâlcea, cu bani de la Guvernul României, să nu fie deteriorate”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.