Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 mai 2021

„Chipuri ale Sacrului” – expoziție de icoane tradiționale


Astăzi, 21 mai, cu ocazia praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena, Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” din Râmnicu Vâlcea, Fundaţia H.A.R. („Habitat şi Artă în România”) şi Filiala Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din România organizează expoziția de icoane tradiţionale, intitulată „Chipuri ale Sacrului”. Evenimentul este primul din seria de manifestări incluse în programul cultural „Școala de la Vlădești”, inițiat de Fundația H.A.R., în parteneriat cu Filiala U.A.P. Vâlcea, în luna februarie a acestui an, la Atelierul de Creație „Alexandru Nancu” din comuna Vlădești.
Vor expune artiştii: Augustin Cantea, Dan Diaconu, Aurora Filigean, Ion Filigean, Daniel Ilinca, Mihai Ionescu, Pr. Sorin Ioan Părăuşeanu, Cosmin Pisăru, Filofteia Pisăru, Claudiu Schiteanu. Criticul de arată Luiza Barcan este curatorul expoziției.
Evenimentul la care facem referire se va desfășura, cum spuneam, astăzi, 21 mai, cu începere de la ora 16.00, în curtea interioară a Muzeului de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea.

Alte articole de la Eveniment