Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 septembrie 2020

Cei trei piloni ai lui Grigorescu: Recuperare, Redefinire și Reconstrucție


În cadrul conferinței de presă, susținută la sediul ALDE Vâlcea, Remus Grigorescu (foto – al doilea de la dreapta de la stânga), candidatul Alianței Liberalilor și Democraților la Primăria Râmnicului a vorbit despre organizarea alegerilor din data de 5 iunie. Cu această ocazie, cunoscutul profesor universitar a făcut cunoscută și programa sa electorală. Grigorescu, în urma analizelor din teritoriu, dar și a experienței profesionale, a ținut să precizeze că va merge pe ideea celor trei R: „Oferta mea electorală are la bază trei piloni: recuperare, redefinire și reconstrucție. Când spun recuperare mă refer la valorificarea potențialului istoric-cultural al Râmnicului. În ceea ce privește redefinirea, i-au în calcul faptul că ani de zile s-a mers pe paradigma de oraș industrializat. În mandatul meu vreau să schimb paradigma aceasta și să merg pe susținerea profesiilor liberale. Legat de reconstrucție, am în vedere climatul moral, reîncrederea în administrația locală și o altă viziune privind aspectul orașului”.

„Am plecat din PSD din același motiv pentru care am intrat”

Întrebat ce părere are de faptul că se spune că ar fi fost vorba de o trădare, părăsind vechiul partid, Remus Grigorescu a ținut să precizeze că problema se pune cu totul altfel. „Dacă se consideră că am trădat ideile PSD, atunci putem pune întrebarea și invers: «De ce oare a fost nevoie să aduci un om care n-are nici o treabă cu doctrina social-democrată. Și atunci poate noțiunea de trădare va fi mai nuanțată. Am plecat din PSD din același motiv pentru care am și intrat. În urmă cu 18 ani am crezut în ideile PSD, dar acum nu le mai regăsesc; ele nu se mai regăsesc”, a precizat candidatul ALDE la Primăria Râmnicului.

Boban, în străinătate; Nițescu – noul co-președinte

ALDE are un nou copreședinte, în persoana lui Mihai Nițescu, șeful organizației din Ocnele Mari. Liviu Boban a plecat în străinătate, iar colegii de partid nu cunosc adevăratul motiv.
„Este într-adevăr o problemă deosebită. Cei de la București ne-au trimis un om; este vorba despre președintele organizației din Ocnele Mari, Mihai Nițescu. Ce să facem? Așa e viața. Nu trebuia să părăsească corabia. Ne vom descurca. Cred că are o situație deosebită”, a explicat Dumitru Lovin (foto – al doilea de la stânga la dreapta), copreședinte ALDE Vâlcea.
La conferința de presă a participat și Adrian Bușu (foto – primul din stânga), candidat ALDE la Consiliul Județean și purtător de cuvânt al partidului. Acesta a vorbit despre două noțiuni importante propuse de ALDE despre care vom vorbi într-o ediție viitoare a cotidianului nostru.

Alte articole de la Actualitate