Borza, „urecheat” de Grigorescu: „Fără politică în administrarea insolvențelor companiilor de stat din energie!”


Bursa.ro scrie că ministrul Energiei, Victor Grigorescu i-a solicitat public lui Remus Borza (foto, în centrul imaginii), după ce acesta şi-a anunţat înscrierea în ALDE, să evite să mai facă afaceri cu statul şi a precizat că o posibilă insolvenţă a Hidroserv trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei.
Victor Grigorescu a scris, pe pagina sa de Facebook că domeniul energetic trebuie depolitizat: „Este vizibil unde am ajuns din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Separarea apelor e necesară cu atât mai mult cu cât se trăieşte de cele mai multe ori din zvonistica bine ţintită. Ultimul caz e situaţia incertă din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibilă insolvenţă, dacă s-ar pune problema, trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei. Zvonurile cum că cel care va administra posibilă insolvenţă este Remus Borza nu fac decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece această. Sunt convins că domnul Remus Borza, care a ales o carieră politică, înţelege că e mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul. În ceea ce priveşte Hidroserv, aş vrea ca singurele interese care îi vor dicta alegerile să fie propriile interese, împreună cu cele ale acţionarului Hidroelectrica”.
Casa de insolvenţă Euro Insol, controlată de Remus Borza, a fost propusă, deja, administrator judiciar al Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, în cazul unei insolvenţe a companiei, potrivit unor surse din domeniu. O decizie privind insolvenţa nu a fost luată încă. Euro Insol a fost şi administratorul judiciar al Hidroelectrica, în perioada 2012 – 2016 și din mai 2016 răspunde și de dosarul CET Govora.