Asta da opinie de ministru: „Nu Guvernul trebuie să găsească soluția pentru problemele din educație și lipsa locurilor de muncă”


La mijlocul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe organizată în București, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a izbutit să ofere una dintre cele mai inedite declarații din sezonul politic estival. Probabil mai mult cu gândul la mare și distracție, ministrul s-a hazardat în comentarii cel puțin hilare. Acesta a spus că nu Guvernul este responsabil pentru problemele din sistemul public de educație și că, de asemenea, nu guvernanții ar trebui trași la răspundere atunci când vine vorba despre lipsa locurilor de muncă. În zadar a încercat șeful de la Ministerul Muncii să mai dreagă busuiocul prin cuvinte meșteșugite după aceste afirmații, căci prăpastia ridicolului se deschisese deja în fața lui.
„Nu Guvernul trebuie să găsească soluţia magică pentru problemele din educaţie şi lipsa locurilor de muncă. Dacă vom găsi acea doză de optimism, de solidaritate cu ce fac alţii, s-ar putea să mişcăm lucrurile. Esenţial nu este să ai o majoritate de profesori care să fie mai bine pregătiţi, nici să ai o majoritate statistică de elevi mai bine pregătiţi, ci o minoritate care să aibă un efect viral”, a declarat acesta cu prilejul conferinței la care am făcut referire.

Ce a mai visat ministrul într-o noapte de vară: „Oamenii care simt nevoia de a da ceva înapoi trebuie să vină în administrația publică”

Parcă neregăsindu-se deloc, același ministru a mai oferit câteva declarații a căror logică ridică mari semne de întrebare. Asta cel puțin dacă ne raportăm la standardele și rigorile societății civile românești, una aflată la distanțe destul de mare de ceea ce însemnă ideal politic sau democrație participativă perfectă. „Oamenii care simt nevoie de a da ceva înapoi trebuie să vină în administrația publică. Este nevoie de oameni care vor să profesionalizeze modul în care tratăm categoriile vulnerabile din România. Abia atunci cred că vom putea progresa ca țară”, și-a încheiat ministrul Dragoș Pîslaru suita declarațiilor utopice.