Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

Agenții de pază au viață tot mai grea


• patru dintre aceștia au fost prinși dormind în timpul serviciului

Poliţiştii Compartimen­tului Sisteme de Securitate Vâlcea au acţionat, în ultima perioadă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici, pe linia Legii 333/2003 şi HG 301/2012, respectiv de verificare a mo­dului de executare a serviciu­lui de către personalul de pază. Au fost verificate 24 de unităţi care erau asigurate cu pază umană proprie sau prin societăţi specializate de pază.
De asemenea, împreună cu reprezentanţi ai DGASPC Vâlcea au verificat modul de executare al serviciului de pază, precum şi modul de desfăşurare a activităţii în Centrele de Plasament pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea în vederea creşterii siguranţei în Centrele de Plasament. Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de asigurare contra efracţiei a unităţilor, a respectării prevederilor planului de pază, a modului de executare a serviciului de către agenţii de securitate, cunoaşterea sarcinilor de serviciu din consemnul particular şi a modului de intervenţie în cazul unui incident în obiectivul păzit.

Cum au fost pedepsiți agenții vinovați?

Astfel, au fost depistaţi patru agenţi de securitate care executau serviciul în mod necorespunzător (dormeau în cabina de pază). Pentru acest fapt, se vor lua măsuri de sancţionare contravenţională cu amendă cuprinsă între 100 și 300 de lei, conform art. 58 si 59 din L.333/2003 rep. Toţi agenţii de securitate verificaţi, au fost reinstruiţi cu privire la modul de executare a serviciului de pază, precum şi cu privire la modul de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment în obiectivul păzit.

Alte articole de la Politie