Acum văd și autoritățile: DN7 ascunde multe nereguli


Având în vedere valorile de trafic înregistrate pe DN 7 (E81) pe sectorul cuprins între kilometrii 156+250- 239+400, limită județ Argeș-Milcoiu-Rm.Vâlcea-Călimănești-Brezoi-Râul Vadului – limită județ Sibiu, coroborat cu riscul înregistrat pe acest de drum, prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că recent a fost efectuată o verificare amănunțită a sectorului de drum național-european menționat. În urma controlului realizat de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Vâlcea, au fost constatate anumite deficiențe privind semnalizarea rutieră și viabilitatea părții carosabile. Reprezentantul Guvernului în teritoriu menționează că în urma verificărilor, au fost emise informări către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova și Secția de Drumuri Naționale Rm. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor corespunzătoare de remediere a deficiențelor constatate.
Astfel, cele mai multe nereguli identificate vizează următoarele: mascarea, în cele mai multe cazuri, în totalitate, a semnalizării rutiere de vegetația existentă în zona drumului public sau de construcții amenajate necorespunzător; lipsa indicatoarelor, îndeosebi a celor cu semnificația „sfârșitul interdicției de a depăși” sau a marcajelor rutiere; marcajul lipsește de pe suprafețele părții carosabile în zonele unde au fost efectuate lucrări de întreținere a covorului asfaltic; parapetul de protecție lipsește sau este deteriorat; parapetul elastic este, în numeroase zone, ruginit sau degradat; semnalizarea luminoasă pe fond galben intermitent este nefuncțională.
De asemenea, prefectul Radu Renga informează că, pe lângă deficiențele constatate, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au solicitat efectuarea anumitor modificări, în regim de urgență, astfel încât gradul de siguranță a traficului rutier să crească. Cele mai stringente modificări se referă la: dublarea semnalizării rutiere în diferite puncte de pe DN 7, sensul SB-VL, (interdicția de a depăși); extinderea interdicției de a depăși în diferite puncte pe DN7; reamenajarea a patru intersecții de pe sectorul drumului verificat.